Connect with us

BASKET LEAGUE A1

Προμηθέας Βίκος Cola: Λύγισε στις λεπτομέρειες από τον Πανιώνιο

Προμηθέας Βίκος Cola: Λύγισε στις λεπτομέρειες από τον Πανιώνιο

Δεν κατάφερε να κάνει σεφτέ στις νίκες στο 2026 ο Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola, o οποίος μετά από ένα συναρπαστικό ματς ηττήθηκε στο φινάλε από τον Πανιώνιο (87-91). Η ομάδα μας γνώριζε πως είχε εκ προοιμίου μια πάρα πολύ δύσκολη αποστολή, αφού είχε να αντιμετωπίσει τις πολύ σοβαρές απουσίες των Μακ Κάλουμ και Χάμοντς, ενώ ντεμπούτο έκαναν οι Τάκερ και Μπέλο, που είχαν πραγματοποιήσει μόλις μια προπόνηση με τη φανέλα των ”πορτοκαλί”, καθώς και ο Αλέξανδρος Σκληρός, με τον 17χρονο να ξεκινάει μάλιστα στη βασική πεντάδα. Οι ”Προμηθείς” πλήρωσαν τη μεγάλη αστοχία τους στο πρώτο μέρος και τα πολλά χαμένα ριμπάουντ στην επανάληψη, με τους Ουότσον, Τσαλμπούρη και Κρούζερ να κάνουν τεράστια ζημιά στη γραμμή των ψηλών. Από πλευράς Προμηθέα, ο Γκρέι έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια, δεν ήταν όμως αρκετός για να έρθει το ροζ φύλλο. Με αυτή την ήττα η ομάδα μας υποχώρησε στο 6-8, ενώ οι ”κυανέρυθροι” πέτυχαν το πρώτο τους διπλό στη GBL και ανέβηκαν στο 3-11.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Προμηθέα, ο οποίος είδε από νωρίς τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τα ηνία, με την τριπλέτα των Ουότσον, Τέιλορ και Κρούζερ να φέρνουν τους Νεοσμυρνιώτες σε διψήφια διαφορά (12-22, στο 8′). Οι γηπεδούχοι είχαν σαν αντίβαρο τους Πλώτα και Γκρέι επιθετικά, ωστόσο χωρίς εύστοχο τρίποντο στο Α’ Δεκάλεπτο περιορίστηκαν στο να κυνηγούν στο σκορ (17-27). Στη δεύτερη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +13 (23-36, στο 14′), έχοντας τον Ουότσον σε φοβερή κατάσταση, όμως ο Προμηθέας αφυπνίστηκε και με πρωταγωνιστές τους Γκρέι και Κόλεμαν έκαναν το δικό τους πολύ καλό διάστημα στο παιχνίδι και μείωσαν στον πόντο (39-40, στο 18′). Οι Πατρινοί έχασαν μάλιστα και ευκαιρίες να κλείσουν προηγούμενοι το πρώτο μέρος, με τον Πανιώνιο να κρατάει ένα μικρό προβάδισμα (43-47).

Στην επανάληψη, οι ”πορτοκαλί” είχαν στο ξεκίνημα το καλύτερό τους διάστημα στο ματς, αφού κατάφεραν να μετατρέψουν το 43-49 σε 55-51 στο 25′, χάρη σε ένα προσωπικό ξέσπασμα του Καραγιαννίδη. Ωστόσο, το γεγονός πως η ομάδα μας συμπλήρωσε νωρίς τα ομαδικά φάουλ και ο Πανιώνιος μπήκε γρήγορα στο bonus των βολών, έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να κρατηθούν επιθετικά σε ένα δύσκολο για αυτούς διάστημα, να περάσουν ξανά μπροστά (57-60, στο 27′) και λίγο αργότερα να βρεθούν και στο +4 διά χειρός Κρούζερ (64-68, στο 29′), κλείνοντας τελικά την 3η περίοδο στο +3 (67-70). Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Πατρινοί ευτύχησαν να πάρουν το τελευταίο τους προβάδισμα με 3/3 βολές του Γκρέι (78-77, στο 34′), όμως στη συνέχεια η αστοχία και τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ κόστισαν. Τόμασον και Κρούζερ τιμώρησαν την άμυνα ζώνης των ”Αχαιών” και έστειλαν τους ”κυανέρυθρους” στο +7 (78-85, στο 37′), με τον Γκρέι να πετυχαίνει τρίποντο ελπίδας, 58 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε (84-87). Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο βρήκαν σκορ στην επόμενη επίθεσή τους με midrange shot του Νικολαΐδη, ο Τάκερ αστόχησε σε διαδοχικά τρίποντα και η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς τον Πανιώνιο, που πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη στην Πάτρα (87-91).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-27, 43-47, 67-70, 87-91

Μετά το τέλος του ματς, ο Κούρο Σεγκούρα ανέφερε: “Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για τη νίκη. Ήταν πιο προσηλωμένος στο ματς, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Είχαμε πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή μας, ο Πανιώνιος ήταν πιο σταθερός στη μεγαλύτερη διάρκεια. Εμείς παρότι μείναμε πίσω στο σκορ με 12-13 πόντους, κάναμε την προσπάθεια να επιστρέψουμε, όμως ο αντίπαλος είχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όμως, εμείς είχαμε αστοχία. Κοιτάζουμε μπροστά, έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές στην ομάδα, είχαμε και τις απώλειες των Μακ Κάλουμ και Χάμοντς. Μέσω των προπονήσεων, θα κοιτάξουμε να προετοιμάσουμε τα επόμενα ματς”.

 

Προμηθέας Βίκος Cola: Λύγισε στις λεπτομέρειες από τον Πανιώνιο

Must See

More in BASKET LEAGUE A1

Responsive Centered Banner