0
168

Σας γνωρίζουμε ότι στους αγώνες της 8ης αγωνιστικής της STOIXIMAN BASKET LEAGUE, επιθυμούμε να στείλουμε μήνυμα συμπαράστασης και τις ευχές όλων μας για γρήγορη ανάρρωση προς τον αθλητή της ΑΕΚ ΚΑΕ Stevan Jelovac λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Στέφαν είμαστε μαζί σου, περαστικά σε περιμένουμε στα γήπεδα
Σε αυτόν τον αγώνα Στέφαν Γέλοβατς όλοι είμαστε μαζί σου! Σύσσωμη η οικογένεια του Απόλλωνα είναι στο πλευρό σου. Ευχόμαστε να ξεπεράσεις σύντομα το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Σε περιμένουμε στα γήπεδα υγιή και δυνατό!

Η διαδικασία είναι η εξής:

Οι αθλητές κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των δύο πεντάδων θα κρατήσουν ένα πανό με το δημιουργικό που έχει αποσταλεί από τον Σύνδεσμο.

Οι αθλητές θα πρέπει να στηθούν μπροστά από το ball stand

Θα φωτογραφηθούν από το επίσημο φωτογραφικό πρακτορείο του ΕΣΑΚΕ, Eurokinissi photopress.
Ο παρουσιαστής του αγώνα θα αναφερθεί στη δράση με μία πολύ σύντομη αναφορά.
Στη συνέχεια, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Βάσως Μπεσκάκη.

Ο Απόλλων Πατρών Oscar σήμερα στις 5 μ.μ. αντιμετωπίζει το Περιστέρι VITABIOTICS στο κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου για την όγδοη αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Ο αγώνας θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 και ραδιοφωνικά από τον sportfmpatras.gr (96,3).

Ανακοίνωση για κρούσμα Covid-19
Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης η ΚΑΕ Απόλλων Oscar ανακοινώνει, ότι σε προγραμματισμένο έλεγχο ανίχνευσης για Covid-19, μέλος της Ομάδας μας διεγνώσθη θετικός. Η κατάστασή του παρακολουθείται από τους ειδικούς και από το ιατρικό επιτελείο μας. Παράλληλα έχουν ενημερωθεί οι αρχές και ακολουθούνται όλα όσα προβλέπονται από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο. Η οικογένεια του Συλλόγου εύχεται στον ασθενή ταχεία ανάρρωση.
 
Η ΚΑΕ Oscar Απόλλων 1926 ηττήθηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Αθήνα από το Περιστέρι με 87-58. Διαιτητές: Κορομηλάς, Ανδρικόπουλος, Θεονάς. Τα δεκάλεπτα: 25-18, 47-27, 65-43, 87-58. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Μανωλόπουλος): Χάγκινς 18 (3), Μίλερ 2, Πέτεγουεϊ 17 (1), Κατσίβελης 4, Χρυσικόπουλος 8 (2 ), Μπράουν 9, ΜακΚρί 11 (1), Ζούγρης, Μορέιρα 9, Τόλα 2, Μωραΐτης 7 (2 ), Μανιάς. ΑΠΟΛΛΩΝ (Βετούλας): Κόλεμαν 11, Ντέιβις 3, Δίπλαρος 2, Μοντγκόμερι, Μπάρφιλντ 15 (2), Τσιακμάς 3, Τσαλμπούρης 13 (1), Διαμαντάκος, Παπαφωτίου, Μολφέτας, Μπαζίνας 5 (1), ΜακΛάφλιν 6, Κογιώνης.
 

Περιστέρι Vitabiotics και Απόλλων Πάτρας Oscar θα αναμετρηθούν το Σάββατο (20/11, 17:00) σε ένα από τα δύο πρώτα ματς της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League, έχοντας τον ίδιο απολογισμό ως τώρα (3-3). Οι «κυανοκίτρινοι» έχουν σημειώσει και τις τρεις νίκες τους μακριά από την έδρα τους οπότε αναζητούν την πρώτη επιτυχία τους στο «Ανδρέας Παπανδρέου». Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Πάτρας πριν το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής, έφυγε με τη νίκη από το Ιβανώφειο σημειώνοντας το πρώτο διπλό της για τη Stoiximan Basket League μετά από 19 συνεχόμενες ήττες.



Το Περιστέρι Vitabiotics προέρχεται από τη νίκη στη Λάρισα, έχει κάνει το 3/3 εκτός έδρας όμως στο γήπεδο του μέτρησε τρεις ήττες σε ένα δύσκολο πρόγραμμα με Προμηθέα, Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και Ολυμπιακό. Ο Απόλλων Oscar πριν τη νίκη επί του Ηρακλή, είχε ηττηθεί μακριά από την έδρα του από τον Κολοσσό H Hotels και το Λαύριο Megabolt με διαφορές 17 και 16 πόντων αντίστοιχα.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ



Οι δρόμοι του Περιστερίου Vitabiotics και του Απόλλωνα Oscar διασταυρώνονται στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2013. Η σεζόν που διανύουμε είναι η 10η κατά την οποία συνυπάρχουν στην κατηγορία.



Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για 36η φορά από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1983-84 όταν και συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην κατηγορία). Το Περιστέρι Vitabiotics έχει σημαντικό προβάδισμα στην ιστορία αυτών των αγώνων αφού νίκησε στους 24 από τους 35. Ακόμη πιο ξεκάθαρη είναι η κυριαρχία του στα ματς της Αθήνας αφού νίκησε τον Απόλλωνα Oscar στους 16 από τους 17 αγώνες.



Ειδικότερα στο πλαίσιο της Stoiximan Basket League (από το 1992-93), το Περιστέρι Vitabiotics αναδείχτηκε νικητής στους 15 από τους 21 αγώνες με τον Απόλλωνα Oscar διατηρώντας «απόρθητη» την έδρα του με 11 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Οι Πατρινοί έφτασαν κοντά στη νίκη σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στον τελευταίο από τη σειρά αυτών των αγώνων.



Ήταν για την 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2012-13, στις 27 Οκτωβρίου 2012, όταν το Περιστέρι επικράτησε τους Απόλλωνα με 76-74 (Κανονίδης 18, Θορν 14 – Πέτροβιτς 19, ΜακΚόλουμ 15). Η αχαϊκή ομάδα είχε το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα και μέχρι τις τελευταίες φάσεις του. Ο Νώντας Παπαντωνίου είχε ισοφαρίσει με βολές και ο Ντουάιτ Θορν χάρισε τη νίκη στο Περιστέρι.



ΣΥΝΟΛΟ
Α’ Εθνική (Από το 1983-84): Περιστέρι – Απόλλων Π. 24-11
Stoiximan Basket League (Από το 1992-93): Περιστέρι – Απόλλων Π. 15-6

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS
Α’ Εθνική (Από το 1983-84): Περιστέρι – Απόλλων Π. 16-1
Stoiximan Basket League (Από το 1992-93): Περιστέρι – Απόλλων Π. 11-0

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
1994-95: Περιστέρι – Απόλλων Π. 89-81 (Λούτσιους Ντέιβις 33 πόντοι για τον Απόλλωνα)

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

 


ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS

 


* Τρία ριμπάουντ χωρίζουν τον Λίνο Χρυσικόπουλο από τα 600 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League. Παράλληλα ο διεθνής φόργουορντ απέχει έξι ασίστ από τις 200.



+ Οι «κυανοκίτρινοι» έχουν το τρίτο υψηλότερο ποσοστό εντός πεδιάς (46,2%), πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.



– Το Περιστέρι Vitabiotics έχει τον δεύτερο μικρότερο μέσο όρο κλεψιμάτων στην κατηγορία. Κάνει 5,17 ανά αγώνα, αριθμός μεγαλύτερος μόνο από εκείνον του αντιπάλου του στο ματς του Σαββάτου αφού ο Απόλλων Oscar έχει 4,5.

 



ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ OSCAR

 


* Πέντε πόντους χρειάζεται ο Γιάννης Μολφέτας για να γίνει ο 90ός παίκτης στην ιστορία του Απόλλωνα Oscar στη Stoiximan Basket League που θα φτάσει τους 100.



+ Ο Απόλλων Oscar κάνει μόλις 12,83 λάθη ανά αγώνα, έχοντας τον δεύτερο καλύτερο μέσο όρο μετά από εκείνον του Ολυμπιακού (11,83).



– Ο Απόλλων Oscar έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας, με 71,17 πόντους στους έξι αγώνες που έδωσε.

8 Δεκεμβρίου 2012 68-69 τον τυπικα γηπεδουχο πανελευσινιακο με ταπα λαρι τερνερ στον Παπανικολόπουλο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here