Απόλλων Carna: Με μαγικό δεύτερο ημίχρονο κέρδισε 92-66- τον Κόροιβο-Συνέντευξη τύπου-Στιγμιότυπα

0
2119
Απόλλων Carna: Με μαγικό δεύτερο ημίχρονο κέρδισε 92-66- τον Κόροιβο-Συνέντευξη τύπου-Στιγμιότυπα
Απόλλων Carna: Με μαγικό δεύτερο ημίχρονο κέρδισε 92-66- τον Κόροιβο-Συνέντευξη τύπου-Στιγμιότυπα

Στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής ο Απόλλων υποδέχθηκε τον Κόροιβο Αμαλιάδας σε ένα κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τον Απόλλωνα να παίρνει οριακό προβάδισμα 42-40. Μέχρι το 25 άντεξε ο Κόροιβος (53-48), μιας και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Απόλλωνα που έπιασε εκπληκτική απόδοση με τελικό σκορ 92-66.

Το ηλειακό συγκρότημα, που είχε νικήσει τους «μελανολεύκους» στο Κύπελλο Ελλάδας, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 22-15 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, αλλά κάπου εκεί οι παίκτες του Κώστα Μέξα αφυπνίστηκαν και ισοφάρισαν άμεσα, με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, σε 22-22 κι έκλεισαν μπροστά το ημίχρονο στο 42-40, ενώ στο δεύτερο μέρος πάτησαν… γκάζι, για να βρεθούν στο 30’ στο 68-55 και στο 32’ στο 73-55. Η διαφορά ξεπέρασε τους είκοσι πόντους για πρώτη φορά στο 34’ (78-57), με το υπόλοιπο της αναμέτρησης να μετατρέπεται σε τυπική διαδικασία, καθώς οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου ήταν φανερά εκτός ρυθμού.

Ο Τάιλερ Καλινόσκι τελείωσε με 20π., έντεκα ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα κλέψιμο, άλλο ένα κόψιμο και τέσσερα λάθη, ενώ ο Έντιν Μπάβτσιτς ήρθε από τον πάγκο, για να σταματήσει στους 21π., συν εφτά ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και ισάριθμες ασίστ. Αμφότεροι είχαν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν το ματς με 51% στα σουτ εντός παιδιάς. Για τον Κόροιβο, των δεκαεφτά λαθών και των μόλις 9/15 βολών και 9/29 τριπόντων, ο Κεν Μπράουν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 19π. με 7/18 σουτ και ο Κένι Χολ είχε οκτώ ριμπάουντ.

Δείτε τα στιγμιότυπα της Nova.

Δεκάλεπτα: 15-22, 42-40, 68-55, 92-66.
Απόλλωνας Πατρών (Μέξας): Κόμπινς 11, Χίκι 9(1), Ράσελ 8 (1), Κουζέλογλου 2, Καλινόσκι 20 (2), Βεργίνης 5 (1), Ντούβνιακ, Σλαφτσάκης 2, Μπάβτσιτς 21 (4), Τσιάρας 14 (3).
Κόροιβος (Καλαμπάκος): Μπράουν 19 (4), Μιλουτίνοβιτς 6, Γκότσερ 10 (1), Σπυριδωνίδης 3, Χολ 6, Μιχάλογλου 9 (3), Βαν Όοστρουμ 6 (1), Σαχπατζίδης 6, Χατζηνικόλας 1, Αποστολίδης.

Διακύμανση σκορ:

11-13 στο 5´,15-22 Α’ δεκάλεπτο ,30-31 στο 15´,38-33 στο 17´42-40 ημίχρονο ,53-48 στο 25´,68-55 γ´ δεκάλεπτο ,82-57 στο 35´,85-65 στο 38´92-66 τελικό

Στην ανάγκη του Απόλλωνα Πατρών να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα στάθηκε ο Κώστας Μέξας σχολιάζοντας τη νίκη επί του Κόροιβου.

«Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι, μετά τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα που μας επηρέασαν. Ιδιαίτερα η κακή εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Προμηθέα μας επηρέασε αρνητικά στην ψυχολογία μας. Τα παιδιά ακόμη πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχαν δείξει ότι αντελήφθησαν τις αλλαγές που έπρεπε να κάνουμε και πως θα έπρεπε να δουλέψουμε ως μία επαγγελματική ομάδα. Το παιχνίδι με τον Προμηθέα ήταν μία κακή παρένθεση, ωστόσο πήραμε στοιχεία για την αντίληψη που πρέπει να έχουμε και έτσι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό νιώσαμε λίγο περισσότερη σιγουριά» δήλωσε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε την αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής της Basket League.

Χαρακτήρισε επίσης τη νίκη δίκαιη αναφέροντας: «Σίγουρα με τον τρόπο που παίζει ο Μπάβτσιτς, ο Τσιάρας και ο Κουζέλογλου θα έβρισκαν σουτ. Ελπίζαμε να ξεκλειδώσουμε την άμυνα του Κόροιβου και το πετύχαμε αυτό στο β’ ημίχρονο. Ο Μπράουν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, καταπληκτικός, έκανε δουλειά στην άμυνα. Ο Κόροιβος έχει αποδείξει ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα που αν καταφέρει και βρει το ρυθμό δεν μπορείς να τη σταματήσεις. Το μεγάλο στοίχημα για εμάς ήταν να τους περιορίσουμε, να μείνουμε ψύχραιμοι, συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί. Παίξαμε καλή άμυνα και με την επίθεση δίκαια πήραμε τη νίκη με μία σημαντική διαφορά που μας επιτρέπει να πατήσουμε στα πόδια μας, κυρίως ψυχολογικά».

Συνέχισε: «Αυτό που πρέπει να βρούμε είναι η ισορροπία, πνευματική και αγωνιστική και αυτό θα δουλέψουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Ο Κόροιβος κάνει καλή δουλειά, τους εύχομαι καλή συνέχεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Επίσης, αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι σε κάθε παιχνίδι τουλάχιστον 5-6 παιδιά να βρίσκονται σε καλή μέρα. Αυτό ψάχνουμε να βρούμε».

Στάθηκε και στην απόκτηση του Ούρος Ντούβνιακ λέγοντας: «Μετά τις ήττες που είχαμε αποφασίσαμε πως το καλύτερο για την ομάδα θα ήταν να μην αλλάξει, αλλά να ενισχυθεί με έναν έμπειρο παίκτη που θα μπορούσε να μπει γρήγορα στο κλίμα. Μιλάω για τον Ντούβνιακ ο οποίος έχει μπει στο κλίμα. Μπορεί να μην έπαιξε πολύ στον αγώνα με τον Κόροιβο, αλλά το θέμα δεν είναι να έχουμε μόνο έναν καλό παίκτη. Πρέπει να βρούμε τη χημεία και την ισορροπία που απαιτείται για τη συνέχεια».

Κατέληξε: «Μετά τη νίκη επί του Κόροιβου θα κοιμηθούμε λίγο πιο ήρεμοι. Θα πατήσουμε στα πόδια μας με εμπιστοσύνη. Θέλουμε δουλειά όμως ακόμη και ήδη τα παιδιά ξέρουν τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσουμε και αναμένω την αντίδρασή τους».

Μίλησε επίσης στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Τσιάρας, ο οποίος τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι, γιατί ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για τη συνέχεια. Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα μας δεν ήταν δυνατή και στα αποδυτήρια αυτό είπαμε, γιατί στην επίθεση ήδη κάναμε καλή δουλειά και τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε τις τυχόν αδυναμίες μας και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του κόουτς. Κάναμε στις προπονήσεις μία καλή δουλειά, αλλά ο κόουτς θέλει καλύτερη».

Συμπλήρωσε: «Η συνέχεια είναι δύσκολη και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε στις προπονήσεις και σίγουρα, αν δουλέψουμε σκληρά θα γίνουμε καλύτεροι. Είναι μία σημαντική νίκη για εμάς, αλλά από τη Δευτέρα θα είμαστε μέσα στο γήπεδο για να πετύχουμε κι άλλες νίκες, γιατί η θέση μας θα έπρεπε να είναι λίγο παραπάνω. Προχωράμε, δεν γιορτάζουμε, ούτε τρελαινόμαστε».

Ο Κόροιβος δεν τα κατάφερε κόντρα στον Απόλλων Πατρών για την 7η αγωνιστική της Α1 και ο Ντίνος Καλαμπάκος στάθηκε στο πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο της ομάδας του.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Πάτρας. Νομίζω ότι με αυτή την νίκη τους έφυγε ένα μεγάλο βάρος το οποίο βέβαια μετέφεραν στους υπόλοιπους. Στο α’ ημίχρονο ήμασταν προσηλωμένοι, αλλά στο β’ δεν εμφανιστήκαμε στο γήπεδο. Δεν έχω να σας δώσω λογική εξήγηση, γιατί γενικώς παίζουμε ένα άτσαλο μπάσκετ. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν θα χάσουμε ή αν θα κερδίσουμε, αν θα είμαστε καλοί ή κακοί.

Η αλήθεια όμως, είναι ότι αυτή την αλλαγή δεν την περιμέναμε. Θα ψάξουμε να βρούμε τι έγινε και οι παίκτες του Κόροιβου δεν είχαν φυσική παρουσία στο γήπεδο στο β’ ημίχρονο. Ο προπονητής του Απόλλωνα έπαιξε πιο έξυπνα με τους ψηλούς οι οποιοι μας τσάκισαν. Θα μαζέψουμε τα κομμάτια μας, γιατί μας κατακρεούργησαν και θα επανέλθουμε στο επόμενο παιχνίδι. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Απόλλωνα», δήλωσε ο κόουτς του Κόροιβου.

Ο Αλέξης Σπυριδωνίδης, πρόσθεσε με τη σειρά του: «Ξεκινήσαμε καλά στην αρχή και συγκεντρωμένα, γι’ αυτό και πήραμε το προβάδισμα. Όμως στην πορεία χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά ο Απόλλωνας. Στο β’ ημίχρονο δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι και γι’ αυτό χάσαμε με αυτό το σκορ».

Η βαθμολογία:
1. ΑΕΚ 14 (7-0)
2. Ολυμπιακός 12 (6-0)
3. Παναθηναϊκός 11 (5-1)
4. ΠΑΟΚ 11 (4-3)
5. Κολοσσός Ρόδου 10 (3-4)
6. Ρέθυμνο 10 (4-2)
7. Προμηθέας Πατρών 10 (3-4)
8. Άρης 9 (3-3)
9. Απόλλωνας Πατρών 9 (2-5)
10. Δόξα Λευκάδας 9 (2-5)
11. Τρίκαλα BC 9 (2-5)
12. Κύμη 8 (2-4)
13. Λαύριο 7 (2-3)
14. Κόροιβος 8 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (8η, 26/11):
Κόροιβος-Λαύριο
Κολοσσός Ρόδου-Κύμη
Προμηθέας Πατρών-Τρίκαλα BC
Δόξα Λευκάδας-Άρης
ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο
Ολυμπιακός-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-Απόλλωνας Πατρών 26/11

Απόλλων Carna: Με μαγικό δεύτερο ημίχρονο κέρδισε 92-66- τον Κόροιβο-Συνέντευξη τύπου-Στιγμιότυπα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here