Δαβάνης: ”…αυτός είναι ο βασικός λόγος που έμεινα”

0
1745
Δαβάνης: ''…αυτός είναι ο βασικός λόγος που έμεινα''
Δαβάνης: ''…αυτός είναι ο βασικός λόγος που έμεινα''

Σε μία περίοδο που ήθελε να αλλάξει τη ζωή του, ο Αντώνης Δαβάνης πήρε την απόφαση να μετακομίσει από τη Θεσσαλονίκη στην Πάτρα, τι τον έπεισε όμως, να αγωνιστεί και φέτος στην Αχαγιά ’82;

Παλαιότερα, παρακολουθώντας τηλεοπτικές συνεντεύξεις, μου φαινόταν αστείο όταν ένας παρουσιαστής ρωτούσε τον καλεσμένο του, «πώς γίνεται να είσαι τόσο καλό παιδί;». Έπιανα τότε, τον εαυτό μου να τον κρίνει, λέγοντας«… τι ρωτά, αφού είναι υποκειμενική η απάντηση». Κι όμως, στην περίπτωση του Αντώνη Δαβάνη, η συγκεκριμένη μου κριτική άποψη ήρθε να καταρριφθεί, αφού είναι τόσο καλό παιδί και η απάντηση είναι αντικειμενική.

Ο Αντώνης Δαβάνης αποφάσισε πέρσι να έρθει από τον Βορρά στο Νότο και συγκεκριμένα στην Αχαγιά ’82, όπου και παρέμεινε για μία ακόμα χρονιά. Όπως και ο ίδιος αναφέρει, «….πέρασα την καλύτερή μου μπασκετική χρονιά εδώ». Κατάγεται από την Κοζάνη, λατρεύει τη Θεσσαλονίκη και έχει σπουδάσει γεωπονία.

 Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη του υψηλόσωμου παίκτη στο επίσημο σάιτ της ομάδας, Αχαγιά ’82.

–          Αποφάσισες να παραμείνεις στην Αχαγιά 82 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τι ήταν αυτό που σε κράτησε στην ομάδα;

Αντώνης Δαβάνης: Ο πρώτος και κυριότερος λόγος που έμεινα για ακόμα μία χρονιά στην ομάδα, είναι το κλίμα της ομάδας. Αυτό σκέφτηκα αρχικά πριν απαντήσω θετικά στην πρόταση, γιατί πιστεύω πώς αυτό που έχουμε μες στα αποδυτήρια είναι πολύ ξεχωριστό και δεν το έχω ζήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό σε άλλη ομάδα. Και οι παίκτες και το διοικητικό συμβούλιο, μού φέρθηκαν πολύ καλά και αυτός είναι ο βασικός λόγος που έμεινα.

–          Στην πρώτη σου δήλωση, μετά την παραμονή σου στην ομάδα, είχες αναφέρει πώς ένας από τους λόγους της παραμονής σου είναι και ο αρχηγός, Γιάννης Σταμόπουλος…

Α.Δ.: Ναι, σωστά. Ο Γιάννης είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, όπως όλα τα παιδιά βέβαια. Είναι ο σημαντικότερος κρίκος σε αυτό το κλίμα που έχουμε δημιουργήσει και φυσικά παικτικά που όλοι ξέρουμε τι είναι και πόσο βοηθάει τους συμπαίκτες του μέσα στο παρκέ.

–          Να περάσουμε στο αγωνιστικό μέρος. Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν κάνατε καλό ξεκίνημα, που πιστεύεις ότι οφείλεται;

 Α.Δ.: Δεν μπορώ να προσδιορίσω που οφείλεται. Μας έχει στοιχίσει η πρώτη ήττα αλλά δεν μπορούμε να σταθούμε εκεί. Πήραμε στη συνέχεια δύο νίκες που έπρεπε οπωσδήποτε να τις πάρουμε και πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε για τη συνέχεια γιατί ακολουθεί πολύ σημαντικό πρωτάθλημα

–          Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η φετινή Αχαγιά;

Α.Δ.: Αυτή η ομάδα παικτικά έχει πολλές δυνατότητες, σίγουρα ακόμα δεν έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί έχουμε πολύ καλές μονάδες αλλά και κλίμα και ο συνδυασμός αυτών των δύο, πιστεύω θα μας φέρει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς.

–          Μιας και αναφέρθηκες στο τέλος της χρονιάς, που πιστεύεις ότι θα βρίσκεται τότε η Αχαγιά;

Α.Δ.: Πιστεύω κάτι καλύτερο από πέρσι, δηλαδή να φανούμε περισσότερο βελτιωμένοι .

–          Ποια ομάδα θεωρείς φαβορί για την άνοδο;

Α.Δ.: Σίγουρα το Ναύπλιο, αν και δεν το έχουμε δει ακόμα, ωστόσο με τα ονόματα που έχει πάρει είναι ένα από τα φαβορί αλλά και ο Γλαύκος που δείχνει πολύ καλά στοιχεία, έχει ήδη 5 στα 5 και είναι και αυτός, όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα, ένα από τα φαβορί. Τώρα είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι τέτοιο για όλες τις ομάδες γιατί δεν τις έχουμε δει αλλά πιστεύω πώς στην πορεία θα φανεί.

–          Ποια είναι η διαφορά της Αχαγιάς από πέρσι;

Α.Δ.: Δεν νομίζω ότι έχουμε μεγάλη διαφορά από πέρσι. Έχουμε μείνει τα περισσότερα παιδιά, έχει μείνει ο βασικός κορμός. Αποχώρησε ένας πολύ καλός ψηλός που είχαμε πέρσι στην ομάδα και ήρθε ένας εξίσου πολύ καλός ψηλό, οπότε δεν έχουν αλλάξει πολλά.

–          Πέρσι υπήρξαν παιχνίδια που τα είχες πάρει πάνω σου και έπεισες τη διοίκηση να επιδιώξει την παραμονή σου και φέτος. Τι είναι αυτό που μπορεί να περιμένει η ομάδα από σένα;

Α.Δ.: Εγώ το μόνο που έχω να κάνω είναι να τα δίνω όλα σε κάθε αγώνα για να βοηθήσω την ομάδα μου και να μαζέψουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Προσπαθώ να κερδίζω την εμπιστοσύνη τους κάθε ημέρα και θέλω να τους δικαιώσω για την επιλογή που έκαναν να με κρατήσουν στην ομάδα.

–          Ένα σχόλιο για τον προπονητή, τον Θανάση Λιόνα;

Α.Δ.: Είναι ένας απαιτητικός προπονητής, δουλεύουμε καθημερινά στην προπόνηση για να δείχνουμε το καλύτερό μας πρόσωπο κάθε Κυριακή.

–          Ποιον παίκτη ξεχωρίζεις στην κατηγορία;

Α.Δ: Από την περσινή χρονιά, ξεχώρισα τον Σκλάβο με την εμπειρία του, καθώς είναι και ψηλός, οπότε παίζουμε στην ίδια θέση. Αυτός πιστεύω λόγω ονόματος και εμπειρίας που έχει τόσα χρόνια στο μπάσκετ.

–          Θεωρείς το Νότιο Όμιλο πιο δυνατό από τον Βόρειο; Είναι ένας από τους λόγους που επέλεξες να έρθεις στην Πελοπόννησο για να αγωνιστείς;

Α.Δ.: Θεωρώ ότι είναι πιο δυνατός, δεν ήταν ωστόσο αυτός ο λόγος που επέλεξα να έρθω στην ομάδα. Απλά εκείνη την χρονική περίοδο ήθελα να αλλάξω κάτι στη ζωή μου κι έτσι πήρα την απόφαση να κατέβω και να γνωρίσω το πρωτάθλημα του Νότου. Στο τέλος της χρονιάς είχα θετικό απολογισμό με τις εμπειρίες μου εδώ και έτσι αποφάσισα να συνεχίσω εδώ.

–          Η πρώτη συνάντηση με τους ανθρώπους της Αχαγιάς πώς έγινε;

Α.Δ.: Με εντόπισε ο Σπύρος Δεράος, στη συνέχεια ήρθα και γνώρισα όλα τα άτομα της διοίκησης. Μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση γιατί είναι όλοι τους καλοί άνθρωποι και δεν δυσκολεύτηκα εν τέλει να κλείσω στην ομάδα, όπως και να ανανεώσω.

–          Η καλύτερή σου αγωνιστική στιγμή πέρσι;

Α.Δ.: Μου έχει μείνει πολύ το παιχνίδι με τον Πορφύρα στην Αθήνα γιατί εξασφαλίσαμε σχετικά νωρίς την παραμονή της ομάδας, την πρώτη της φορά στην κατηγορία, σε συνδυασμό με δική μου καλή απόδοση. Προφανώς και αυτό που μου έρχεται πρώτο στο μυαλό είναι η τελευταία αγωνιστική στην Ερμιόνη, με αυτό το μαγικό διήμερο που κάναμε εκεί και περάσαμε φανταστικά.

–          Η πιο δύσκολη στιγμή πέρσι;

Α.Δ.: Η πιο δύσκολη στιγμή για μένα ήταν η ήττα στην Πεύκη, μιας και ήταν ένα παιχνίδι που θεωρητικά έπρεπε να το πάρουμε. Στη συνέχεια ήρθε και η ήττα στη Νέα Σμύρνη, οπότε νομίζω ότι εκείνη η περίοδος ήταν μακράν η πιο δύσκολη της χρονιάς.

–          Γούρια έχεις;

Παλιά είχα γούρια, τώρα δεν έχω.

–          Πέρσι ήρθες στην ομάδα με έναν ακόμα Βορειοελλαδίτη, τον Ισίδωρο Τσινόπουλο, ο οποίος φέτος δεν συνέχισε. Είναι από τους ανθρώπους που σου λείπουν;

Α.Δ.: Ναι, μου λείπει γιατί ήταν ένα παιδί πολύ κοινωνικό που κάναμε κολλητή παρέα. Ήμασταν και οι δύο από τη Βόρειο Ελλάδα, οπότε μας συνέδεε και αυτό και ταίριαζε πάρα πολύ στο κλίμα που είχαμε δημιουργήσει.

–          Τι σου λείπει από την Κοζάνη;

Α.Δ.: Οι γονείς μου και οι φίλοι μου, μου λείπουν από την Κοζάνη. Μου λείπουν όμως πολλά περισσότερα από τη Θεσσαλονίκη, όπως η ομορφιά της πόλης και οι παρέες μου εκεί, τα μέρη της, όλα γενικά. Μού λείπει γιατί είναι πανέμορφη πόλη και κάποια στιγμή, θέλω να γυρίσω στη Θεσσαλονίκη.

–          Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Α.Δ.: Μόλις τέλειωσα τη σχολή μου στη Γεωπονία και θέλω να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι και σε συνδυασμό με το μπάσκετ, όσο είναι εφικτό να τα σχεδιάσω , να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ και στα δύο κομμάτια.

–          Ο λόγος που ασχολήθηκες με το μπάσκετ;

Α.Δ.: Ο λόγος που ασχολήθηκα με το μπάσκετ είναι γιατί άνοιξε κλειστό γυμναστήριο στο χωριό μου, στην Άνω Κώμη Κοζάνης. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε μια ομάδα μπάσκετ, αν και είχα ξεκινήσει με ποδόσφαιρο. Στο γυμνάσιο ωστόσο ψήλωσα απότομα και είπα να μην πάει χαμένο τόσο ύψος (γέλιο), στη συνέχεια το αγάπησα κιόλας.

–          Αγαπημένος σου παίκτης, στο υψηλότερο επίπεδο, ποιος είναι;

Α.Δ.: Από τους ξένους είναι ο Χακίμ Ολάζουον και από Έλληνες οι Διαμαντίδης και Πρίντεζης.

–          Αγαπημένη σου ομάδα;

Α.Δ.: Δεν υποστηρίζω κάποια, απλά έχω μία προτίμηση στον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

–          Τι είναι αυτό που θες από τον κόσμο της ομάδας σου φέτος;

Α.Δ: Είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας. Αλλιώς είναι να παίζεις σε ένα γεμάτο γήπεδο με τους φιλάθλους σου, σού δίνουν άλλη ώθηση και αλλιώς να παίζεις σ’ ένα άδειο. Ο κόσμος είναι πολύ βασικός παράγοντας στις νίκες της ομάδας και θέλουμε να συνεχίσουν να έρχονται τις Κυριακές στο γήπεδο.

–          Κλείνοντας θέλω να μου κάνεις ένα σχόλιο για την Πάτρα;

Α.Δ.: Μου αρέσει πολύ η Πάτρα, μου θυμίζει Θεσσαλονίκη.

Δαβάνης: ”…αυτός είναι ο βασικός λόγος που έμεινα”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here