Εκλογές ΕΟΚ: Κανονικά διεξάγονται την Κυριακή-Λεπτομέρειες

0
965
Εκλογές ΕΟΚ: Κανονικά διεξάγονται την Κυριακή-Λεπτομέρειες
Εκλογές ΕΟΚ: Κανονικά διεξάγονται την Κυριακή-Λεπτομέρειες

Το Πρωτοδικείο Αθηνών επικύρωσε την Δευτέρα τη σύνθεση της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για τη διενέργεια των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, 30/5. Πριν από λίγες μέρες είχε γίνει η τακτική εκδίκαση για τη διοίκηση που είχε οριστεί αρχικά με προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα και ο δικαστής άφησε αναλλοίωτη την σύνθεση της διοίκησης.

Ουσιαστικά δίνει… εντολή για εκλογές, οι οποίες θα μπορούσαν να πάνε πίσω αν άλλαζε η σύνθεση και η νέα που θα προέκυπτε ήθελε να ξανασυζητήσει τις λεπτομέρειες. Λογικά δηλαδή την ερχόμενη Κυριακή στη «Λεωφόρο» θα γίνουν εκλογές, αν και με όσα έχουν δει τα μάτια μας ουδείς ορκίζεται.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει για τη Γ.Σ. της ΕΟΚ είναι το εξής:

Α)Γενικές Αρχές

– Η Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες γίνονται σε ανοιχτό χώρο. Εκτιμώμενος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 600 άτομα.

-Ο χώρος διαμορφώνεται έτσι ώστε να υπάρχουν μόνο καθήμενοι.

-Οι καθήμενοι θα έχουν απόσταση δύο καθισμάτων μεταξύ τους.

-Η πληρότητα κάθε τμήματος κερκίδας δεν θα υπερβαίνει το 50% της προβλεπόμενης χωρητικότητας.

-Υποχρεωτική είναι η χρήση της μάσκας για όλους τους παρευρισκόμενους και συστήνεται η συνεχής τήρηση των ενδεικνυόμενων αποστάσεων.

-Κατά την είσοδο λαμβάνονται μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού, γίνεται καταγραφή και ταυτοποίηση των εισερχομένων (με κάρτα συμμετοχής), θερμομέτρηση και υπάρχουν σε εμφανή σημεία αντισηπτικά διαλύματα.

-Υπάρχει ισχυρή σύσταση για εν ισχύ self test (εβδομαδιαίο) ή ολοκληρωμένη διαδικασία εμβολιασμού. Για την μετακίνηση από και προς τις νησιωτικές περιοχές ισχύουν οι οδηγίες της πολιτείας.

– Απαγόρευση διαλείμματος κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης.

-Υποχρεωτική ταξιθεσία για την τοποθέτηση των μελών στη θέση τους και τήρηση κανόνων στην προσέλευση και αποχώρησή τους.

-Υποχρεωτική απόσταση τριών (3) μέτρων μεταξύ μελών και προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.

Β)Εκλογική Διαδικασία

-Η εφορευτική επιτροπή χρησιμοποιεί συνεχώς γάντια για την χρήση του εκλογικού υλικού.

-Το μέλος υποδεικνύει την ταυτότητά του στην εφορευτική επιτροπή χωρίς να την δώσει ή να την αφήσει κάπου.

-Το μέλος λαμβάνει το φάκελο με το ψηφοδέλτιο από το γραφείο που έχει τοποθετηθεί το εκλογικό υλικό.

-Εισέρχεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο να ψηφίσει και χρησιμοποιεί δικό του στυλό ή του χορηγείται στυλό μιας χρήσης. Ισχυρή σύσταση αποτελεί για κάθε κάλπη να αντιστοιχούν δύο παραβάν για την αποφυγή της αναμονής.

Η ψηφοφορία θα γίνει με δέκα (10) κάλπες για αποφυγή του συνωστισμού.

-Οι φάκελοι υποχρεωτικά πρέπει να κλείνουν με αυτοκόλλητη ταινία.

-Το κάθε μέλος ρίχνει στην κάλπη το φάκελο χωρίς να μεσολαβήσει μέλος της εφορευτικής επιτροπής.

-Η συλλογή και διάνοιξη των φακέλων γίνεται με γάντια.

-Καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας τηρείται η απόσταση του 1,5μ. και είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.

Η ΕΟΚ είχε λάβει και τη σχετική ενημέρωση του ΕΟΔΥ , η οποία ισχύει για διά ζώσης διεξαγωγή εκλογών και έχει ήδη εφαρμοστεί.

Σήμερα είχαμε την έντονη αντίδραση των δικαστικών λειτουργών της χώρας προκάλεσε η προχθεσινή επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία τους κατηγορούσε ότι παραπλανώνται και συμμετέχουν σε λήψη λανθασμένων αποφάσεων σχετικών με τις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ. Με σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η παρέμβαση… επιστρέφεται ως απαράδεκτη με αρκετά επιθετικό τρόπο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Με αφορμή την έγγραφη αναφορά του Υφυπουργού Αθλητισμού απευθυνόμενη προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ισχυρίζεται ότι ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών μεγάλης αθλητικής ομοσπονδίας εκδόθηκαν προσωρινές διαταγές κατά παραπλάνηση δικαστικών λειτουργών, την ώρα που εκκρεμούν και άλλες αντίστοιχες αιτήσεις, επισημαίνουμε στους φορείς της Εκτελεστικής Εξουσίας, ότι στα πλαίσια της πολιτικής δίκης προβλέπονται τα νόμιμα ένδικα βοηθήματα, ώστε οι έχοντες έννομο συμφέρον να ασκούν ή να προστατεύουν τα δικαιώματά τους. Σε περίπτωση δε καταγγελίας εγκληματικών πράξεων αρμόδια είναι η Εισαγγελική Αρχή. Ωστόσο αναφορές με άμεσες ή συγκαλυμμένες παραινέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς, που στοχεύουν στο να κατευθύνουν τη δικαιοδοτική τους κρίση, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου. Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να αποδεικνύει εμπράκτως με τη στάση της την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη και στη Δικαστική Ανεξαρτησία».

Όλα δείχνουν πως την Κυριακή θα ανοίξει μια νέα σελίδα στην ΕΟΚ, αφενός από την μια πλευρά όλα τα εμπόδια που μπαίνουν φαίνεται να προσπερνιούνται και αφετέρου κάποιες φήμες που κυκλοφορούν πως γίνεται προσπάθεια να τεθεί σε κίνδυνο η διεξαγωγή των εκλογών, μέσω της εμπλοκής της Αστυνομίας, θεωρείται πως θα αμβλυνθούν.

Άλλωστε και οι τρεις υποψήφιοι  θέλουν να ανοίξει μια νέα σελίδα στο Ελληνικό μπάσκετ και αναμένεται να πράξουν τα δέοντα, έτσι ώστε να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές.

Εκλογές ΕΟΚ: Κανονικά διεξάγονται την Κυριακή-Λεπτομέρειες


( ! ) Warning: A non-numeric value encountered in /www/wwwroot/westbasket.gr/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 997
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0001401928{main}( ).../index.php:0
20.0002403672require( '/www/wwwroot/westbasket.gr/wp-blog-header.php ).../index.php:17
30.561190186592require_once( '/www/wwwroot/westbasket.gr/wp-includes/template-loader.php ).../wp-blog-header.php:19
40.562790232160include( '/www/wwwroot/westbasket.gr/wp-content/themes/Newspaper/single.php ).../template-loader.php:106
50.691393948184locate_template( $template_names = 'loop-single.php', $load = TRUE, $load_once = ???, $args = ??? ).../single.php:28
60.691393948440load_template( $_template_file = '/www/wwwroot/westbasket.gr/wp-content/themes/Newspaper/loop-single.php', $load_once = TRUE, $args = [] ).../template.php:725
70.691493960208require_once( '/www/wwwroot/westbasket.gr/wp-content/themes/Newspaper/loop-single.php ).../template.php:790
80.697194001504td_module_single_base->related_posts( $force_sidebar_position = ??? ).../loop-single.php:72
90.697394025744td_block_related_posts->render( $atts = ['limit' => 3, 'ajax_pagination' => 'next_prev', 'live_filter' => 'cur_post_same_categories', 'td_ajax_filter_type' => 'td_custom_related', 'class' => '', 'td_column_number' => 3], $content = ??? ).../td_module_single_base.php:955
100.724394229128td_block->get_block_pagination( ).../td_block_related_posts.php:56

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here