ΕΟΚ: Αναβολή των εκλογών για τέλη Μάιου

0
500
Oscar Απόλλων: 7
Oscar Απόλλων: 7 "σκαλοπάτια" για την επάνοδο στην Basket league-Πρόγραμμα Β' Γύρου

 

Την αναβολή των προγραμματισμένων για την ερχόμενη Κυριακή, 28/3 αρχαιρεσιών και τη μετάθεσή τους για τις 23/5 αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΟΚ. Η αιτιολόγηση της απόφασης έχει να κάνει με προσφυγές σωματείων κατά της διαδικασίας εγγραφής στο μητρώο, που δεν τους επιτρέπει να ψηφίσουν. Όπως αναφέρθηκε, έχουν πάρει προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο που τους αναγνωρίζει το δικαίωμα εγγραφής.

Αυτό φυσικά, μπορεί να ερμηνευτεί ως μια απόφαση που φέρνει τα πάνω – κάτω σε όλη τη διαδικασία του αθλητικού νόμου περί των εκλογών και μπορεί να έχει απρόβλεπτες 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Το Δ.Σ.  της ΕΟΚ με ομόφωνη απόφασή του  στη συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου 2021 αποφάσισε την αναβολή της Τακτικής γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών  της Ομοσπονδίας  για τις 23 Μάϊου 2021. Η απόφαση αυτή βασίσθηκε  πρωτίστως  στα ακόλουθα δεδομένα.

 1) Στην απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών η  οποία έκανε δεκτό αίτημα  αθλητικών σωματείων μελών της Ομοσπονδίας , που είχαν αποκλειστεί λόγω του ηλεκτρονικού  Μητρώου  της Γ.Γ.Α.  και αναγνώρισε το  δικαίωμά τους  για εγγραφή στο Μητρώο της Ε.Ο.Κ. για συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται παράνομοι αποκλεισμοί και ακυρότητας  της διαδικασίας. 

2) Στην εξάντληση κάθε δυνατότητας για διεξαγωγή ανοικτής δημοκρατικής διαδικασίας λόγω των συνθηκών  που έχει δημιουργήσει η πανδημία του covid 19. Η   υποχρέωση  της  τήρησης της διά ζώσης συμμετοχής των αθλητικών σωματείων, με δικαίωμα λόγου και κριτικής, στις ύψιστες δημοκρατικές διαδικασίες, της διεξαγωγής των ΓΣ  και των Αρχαιρεσιών, δεν δύναται να υποκατασταθεί από ψηφιακή την  «συνεύρεση» εκατοντάδων αντιπροσώπων  και  του ευάλωτου της  ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. 

ΕΟΚ: Αναβολή των εκλογών για τέλη Μάιου 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here