Φίλιππος Ροκανάς: ‘Έχουμε πάρει το μάθημά μας’

0
1283
Φίλιππος Ροκανάς: 'Έχουμε πάρει το μάθημά μας'
Φίλιππος Ροκανάς: 'Έχουμε πάρει το μάθημά μας'

Δεν επαναπαύεται από το νικηφόρο σερί που ‘τρέχει’, τελευταία ο Έσπερος Α.Ο.Π.Α. στον 1ο Όμιλο Νότου της Γ’ Εθνικής. Οι Πατρινοί βρίσκονται σε ανοδική πορεία, αυτό όμως δεν τους κάνει να εφησυχάζουν, όπως τόνισε και ο Φίλιππος Ροκανάς μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους: «Δεν έχουμε εξασφαλίσει 100% την παραμονή μας, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε σε καμία περίπτωση και πρέπει να παλέψουμε τα επόμενα παιχνίδια όπως και τα προηγούμενα! Σε μια τόσο αμφίρροπη κατηγορία δεν μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εμείς κοιτάμε μέρα με τη μέρα να βελτιωνόμαστε και παιχνίδι με το παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι»! Είπε ακόμα:

-Τι σημαίνει το «τέσσερα στα τέσσερα» στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου;
«Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, γιατί και στον πρώτο γύρο στα αντίστοιχα παιχνίδια είχαμε “τέσσερα στα τέσσερα”, αλλά στη συνέχεια είχαμε “μηδέν στα τέσσερα”. Πιστεύω, λοιπόν, ότι έχουμε πάρει το μάθημά μας από τον πρώτο γύρο και στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια θα παίξουμε ακόμα πιο δυνατά για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μας αναλογεί».

-Το πρώτο από τα επόμενα παιχνίδια είναι αυτό με τον πρωτοπόρο Οίακα, του Μιχάλη Πελεκάνου (04/04, 17.00 στο κλειστό της Παναγιάς Αλεξιώτισσας), το σχόλιο σου;
«Είναι ένα παρά πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ ποιοτική και πλήρη ομάδα. Δεν υστερεί σε καμία θέση και επιπλέον διαθέτει αναμφίβολα τον καλύτερο παίκτη της κατηγορίας! Αυτό δεν μας φοβίζει, ίσα ίσα μας δημιουργεί ένα έξτρα κίνητρο για να δούμε και σε τι επίπεδο βρισκόμαστε και κατά ποσό μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις συνθήκες».

-Ποια τα προγνωστικά σου στη μάχη του τίτλου και της παραμονής;
«Όσον αφορά στην παραμονή δεν μπορώ να κάνω προγνωστικά, γιατί όλες οι ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες βαθμολογικές θέσεις είναι δυνατές και είναι ικανές για εκπλήξεις. Για παράδειγμα η ΕΑΠ, η οποία νίκησε τα Μελίσσια την προηγούμενη αγωνιστική. Και ας μην ξεχνάμε ότι μια ομάδα που παίζει για να σώσει την κατηγορία είναι ίσως πιο επικίνδυνη από μια ομάδα που θέλει να ανεβεί κατηγορία! Για τον τίτλο φαβορί θεωρώ τον Οίακα Ναυπλίου, αλλά Γλαύκος και Ίλιον είναι εξίσου δυνατές ομάδες και θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση».

-Στα τελευταία παιχνίδια ο ρόλος και ο χρόνος σου στην ομάδα έχουν αυξηθεί, ο στόχος σου;
«Ο στόχος μου είναι να βοηθάω την ομάδα μου όσο το δυνατόν περισσότερο μπορώ και αυτό δεν μεταφράζεται πάντα σε χρόνο συμμετοχής και πόντους».

Φίλιππος Ροκανάς: ‘Έχουμε πάρει το μάθημά μας’

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here