Η Ημερίδα του Προμηθέα για τη φυσιολογία της άσκησης στο μπάσκετ-pics

0
1408
Η Ημερίδα του Προμηθέα για τη φυσιολογία της άσκησης στο μπάσκετ-pics
Η Ημερίδα του Προμηθέα για τη φυσιολογία της άσκησης στο μπάσκετ-pics

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα υπό τον τίτλο: «Η φυσιολογία της άσκησης στο μπάσκετ», που διοργάνωσε ο Προμηθέας στην κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Π. Συναδινός» του «Ιδρύματος Δημ. & Λιλής Σταυροπούλου». Στην ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν πλήθος αθλητών, προπονητών και γονιών, συμμετείχαν 7 ομιλητές, με στόχο να αντληθούν πληροφορίες από διάφορα γνωστικά πεδία, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων της φυσιολογίας, της φυσικοθεραπείας, της προπονητικής και της διοίκησης αθλητικών σωματείων. Ήταν, δηλαδή, μια προσπάθεια του Συλλόγου του Προμηθέα να παρουσιαστεί σε γονείς, αθλητές και προπονητές συγκεντρωμένη γνώση για το σύνθετο ζήτημα της άσκησης στο σύγχρονο μπάσκετ μέσα από την οπτική διαφορετικών επιστημονικών πεδίων.

imer1710108

Συγκεκριμένα, την εκδήλωση άνοιξε o ορθοπαιδικός χειρουργός και υπεύθυνος Ιατρός της Ανδρικής ομάδας του Προμηθέα Πάτρας, Ανδρέας Παπαδόπουλος, που αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα των κινήσεων στο μπάσκετ και συζήτησε με τους παρευρισκόμενους τη δυνατότητα πρόληψης των τραυματισμών, εστιάζοντας, με τη χρήση video, σε κινήσεις αθλητών που αυξάνουν την πιθανότητα τραυματισμού.

imer1710100

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο γυμναστής της Παιδικής κι Εφηβικής ομάδα του Προμηθέα, Παναγιώτης Σταυρόπουλος, που ανέλυσε την έννοια του «Athletes monitoring», και συγκεκριμένα την παρακολούθηση του εφήβου αθλητή μέσα από ερωτηματολόγια,

imer1710103

ενώ ο γυμναστής της Ανδρικής ομάδας, Κώστας Λαψάνης, μίλησε για την άσκηση, την πρόληψη και το ρόλο του γυμναστή στην ανδρική ομάδα.

imer1710101

Ακολούθως, ο επικεφαλής φυσικοθεραπευτής του Συλλόγου, Παναγιώτης Χαλκιόπουλος, αναφέρθηκε στην Φυσικοθεραπευτική παρέμβαση στην πρόληψη και θεραπεία των αθλητικών κακώσεων.

imer1710104

Ο επόμενος ομιλητής, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (με το οποίο ο Προμηθέας ξεκίνησε το καλοκαίρι μια εξαιρετική συνεργασία, χάρις στην οποία οι αθλητές του Συλλόγου υποβλήθηκαν σε εργομετρικά τεστ), Ηλίας Τσέπης, ανέλυσε συνοπτικά τον έλεγχο φυσικής απόδοσης και τα κριτήρια ασφαλούς συμμετοχής στο μπάσκετ,

imer1710105

 ενώ, ο προπονητής της Ανδρικής ομάδας, Μάκης Γιατράς, μίλησε για την σημασία των ακαδημιών στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των επαγγελματικών ομάδων καλαθοσφαίρισης.

imer1710106

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΑΣΠ Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος, μίλησε για το πρότυπο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών «ΝΟΥΣ», τη σημασία του για τον Αθλητικό Σύλλογο Πατρών Προμηθέα και τη διαρκή αναζήτηση των ανθρώπων του Συλλόγου για την απόκτηση γνώσης και της χρησιμοποίησης αυτής, μέσα από την συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε οι αθλητές του Προγράμματος να απολαμβάνουν τις ιδανικότερες συνθήκες άθλησης και συνολικής ανάπτυξης.

imer1710107

imer1710109

Η βραδιά συνεχίστηκε στο lobby του ξενώνα του «Ιδρύματος Δημ. & Λιλής Σταυροπούλου», όπου οι παρευρισκόμενοι στην ημερίδα είχαν την ευκαιρία ν’ ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν γευόμενοι τα γευστικότατα σνακς και τ’ απολαυστικά γλυκίσματα που -για μια ακόμα φορά- πρόσφεραν τα ζαχαροπλαστεία «Caravel».

imer1710111

Η Ημερίδα του Προμηθέα για τη φυσιολογία της άσκησης στο μπάσκετ-pics

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here