Παρασκευόπουλος: Πνέει μένεα κατά Κορομηλά!-Σκέψεις για προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ!

0
2022
Παρασκευόπουλος: Πνέει μένεα κατά Κορομηλά!-Σκέψεις για προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ!
Παρασκευόπουλος: Πνέει μένεα κατά Κορομηλά!-Σκέψεις για προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ!

Ο Γλαύκος για να προασπίσει τα συμφέροντα του αναζητεί με κάθε τρόπο να αποδοθεί δικαιοσύνη στο φλέγον θέμα που έχει προκύψει σχετικά με το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Ίλιον με την Ένωση Ιλίου, όπου κέρδισε στην παράταση, αλλά με τραγελαφικό τρόπο αποφασίστηκε να επαναληφθεί(!), απομένοντας να οριστεί η ημερομηνία  του αγώνα! Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γλαύκου, ο Γιώργος Παρασκευόπουλος είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μιας και αφενός δεν μπόρεσε να καταπιεί ποτέ την δικαίωση της Ένωσης Ιλίου, αλλά δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να δεχθεί πως η έφεση της ομάδας του, κατ’ ουσίαν πήγε στο καλάθι των αχρήστων(!), μιας και το τηλεφώνημα που είχε με τον κ. Κορομηλά, που εκπροσωπεί την Κ.Ε.Δ. ήταν τόσο ξεκάθαρος και κατηγορηματικός για την ροή της έφεσης, που την απέρριψε δίχως να εξεταστεί!

Για να μπείτε στην ουσία της υπόθεσης, θα σας αναφέρουμε επιγραμματικά τι έχει συμβεί:
Το παιχνίδι πήγε στην παράταση με αμφισβητούμενη φάση στο φινάλε του παιχνιδιού. Το παιχνίδι ήταν 59-57, ο Σερέτης του Γλαύκου έκανε διείσδυση βάζοντας καλάθι και φάουλ κατά την κρίση του ενός διαιτητή, ενώ ο άλλος είχε αμφιβολία για το αν ήταν εντός χρόνου. Τελικά, πήραν απόφαση να δοθούν δύο ελεύθερες βολές σε νεκρό χρόνο, με τον αθλητή του Γλαύκου να ευστοχεί και στις δύο βολές και να οδηγεί το παιχνίδι στην παράταση. Η ομάδα της Ένωσης Ιλίου έκανε ένσταση με νόμιμο τρόπο ζητώντας να ακυρωθεί ως εκπρόθεσμη η τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας και να κατακυρωθεί το παιχνίδι υπέρ τους με 59-57. Για την δικαίωση τους, χρησιμοποίησαν παράτυπα την χρήση ενός βίντεο όπου δεν ήταν εγκεκριμένο από την ΕΟΚ, όπου αποδείχθηκε ότι το φάουλ ήταν εμπρόθεσμο και ότι απέμειναν δύο δεύτερα για την λήξη, που ες εκ τούτου πρέπει να επαναληφθεί, μιας και οι γηπεδούχοι έχασαν το δικαίωμα για να κάνουν το Buzzer beater! Η απόφαση είναι ηλίου φαεινότερον πως ήταν κατάπτυστη, όσο και αν οι άνθρωποι του Γλαύκου έχουν εμπιστοσύνη στα όργανα που έχουν θεσπιστεί από την ΕΟΚ, δεν γίνεται να αποδεχθούν αφενός ένα μέσο αμφιβόλου προελεύσεως και αφενός μια απόφαση που εκτός ότι είναι «τραγέλαφος» δεν έχει καμία συνάρτηση με την ένσταση που είχε υπαχθεί στο φύλλο αγώνος! Όλη αυτή η αναστάτωση του έχει εξοργίσει, θέλοντας πλέον να προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ, με σκοπό να εξεταστεί δυστυχώς για αυτούς επί της ουσίας η έφεση τους, για πρώτη φορά και ΟΧΙ για δεύτερη…
Συγκεκριμένα ο Γιώργος Παρασκευόπουλος δηλώνει αποκλειστικά στο westbasket.gr σχετικά με τα επίμαχα σημεία της υπόθεσης τα εξής:
Κύριε Παρασκευόπουλε θα ήθελα να μου διασαφηνίσετε, τι έγινε μετά την απόφαση της; πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Κ.Ε.Δ., που εξέτασε την ένσταση του Γλαύκου:
Λάβαμε την πρωτοβάθμια απόφαση της ακύρωσης του παιχνιδιού 6/2/2019, όπου η απόφαση ελήφθη υπό τον κ. Κορομηλά ως υπεύθυνος του πρωτοβάθμιου οργάνου. Καταρχάς δεν μας κάλεσαν να παραβρεθούμε στην εκδίκαση της ένστασης(!). Την επόμενη μέρα 7/2 και ώρασ 9 π.μ. είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κορομηλά, όπου μετά ήπια λεκτική αντιπαράθεση, μου είπε όπως ότι και αν κάνουμε το παιχνίδι αυτό θα επαναληφθεί, ακυρώνοντας την υπόσταση οποιαδήποτε ένστασης από πλευράς μας. Αμέσως ενημέρωσα το Διοικητικό Συμβούλιο και αποφασίσαμε να ασκήσουμε έφεση, μιας είχαμε και έχουμε εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα της ΕΟΚ.
 Στην εκδίκασης της έφεσης της ομάδας τι ακριβώς συνέβη;
Παραβρέθηκαν στην διαδικασία ο νομικός μας εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Κόττας και ο έφορος της ομάδας κ. Ανδρέα Μακρυπόδης, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι μόνο με τον κ. Ταβουλαρέα από την τριμελής Επιτροπή(!), και με την παρουσία του κ. Κορομηλά, που από την στιγμή που ήταν υπεύθυνος στην απόφαση του Πρωτοβάθμιου οργάνου δεν υπήρχε λόγος να βρίσκεται στην διαδικασία. Αναρωτιέμαι πως μπορεί να εκδικαστεί η έφεση μας επι της ουσίας, με την παρουσία ενός εκ των τριών της επιτροπής(!).
Ποια είναι η προσωπική σας τοποθέτηση σχετικά με την δικαίωση της ένστασης της Ένωσης Ιλίου;
Θεωρώ την απόφαση λανθασμένη και σκανδαλώδης, μιας και αφενός η ένσταση που υπέβαλλε η αντίπαλη ομάδα στο φύλλο αγώνος, δεν συνάδει με την απόφαση που έβγαλε το πρωτοβάθμιο όργανο και αφετέρου στηρίχθηκε σε βίντεο της ομάδα του Ιλίου ,το οποίο δεν είχε καμία επίσημη άδεια από την ΕΟΚ και μαρτυρά ότι το φάουλ ήταν εντός χρόνου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος(!). Για να γίνει αντιληπτό πόσο τραγελαφική απόφαση ήταν(!), το βίντεο είναι υπέρ μας και χρησιμοποιήθηκε από την αντίπαλη ομάδα(!).
Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σας, σχετικά με την προάσπιση των συμφερόντων του Συλλόγου;
Εξετάζουμε ενδελεχώς να προσφύγουμε στο ΑΣΕΑΔ, μιας και η απόφαση της ένστασης μας, εξετάστηκε μόνο με έναν αντί για τρεις από το δευτεροβάθμιο όργανο της ΚΕΔ, θεωρούμε ότι είναι σοβαρή παρατυπία και δεν μπορεί μια τέτοια επιτροπή να αποφασίζει για την έκβαση της ένστασης μας. Για αυτό το παιχνίδι δεν πρέπει να οριστεί, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση μας επί της της ουσίας με ένα όργανο, που θα αποτελείται με τρία άτομα(!).

Παρασκευόπουλος: Πνέει μένεα κατά Κορομηλά!-Σκέψεις για προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here