Προμηθέας: Πρόγραμμα ‘Νους’ εντυπωσίασε τον Γιώργο Βασιλειάδη (pics)

0
1917
Προμηθέας: Πρόγραμμα 'Νους' εντυπωσίασε τον Γιώργο Βασιλειάδη (pics)
Προμηθέας: Πρόγραμμα 'Νους' εντυπωσίασε τον Γιώργο Βασιλειάδη (pics)

Το πρωτοποριακό για την Ελλάδα πρόγραμμα “Νους” που εφαρμόζει με διαρκώς αυξανόμενη επιτυχία και συμμετοχή ο Προμηθέας Πάτρας “κέντρισε” το ενδιαφέρον του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος θέλησε να διαπιστώσει δια ζώσης όσα λαμβάνουν χώρα εκεί.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού βρέθηκε στον Καστελόκαμπο, στον ξενώνα του ιδρύματος «Δημ. και Λιλής Ζωγράφου», ξεναγήθηκε στους χώρους του κι είχε την ευκαιρία να συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών της πατρινής ομάδας, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τη σύλληψη και την εκτέλεση της ιδέας. Τον υποδέχθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Βαγγέλης Λιόλιος και ο ισχυρός άνδρας της Κ.Α.Ε. Χρήστος Μήλας, ο αντιπρόεδρος του Α.Σ.Π. Τάσος Χρυσανθόπουλος, ο υπεύθυνος του «Νους» Θανάσης Σουφλιάς και ο προπονητής της πρώτης ομάδας Μάκης Γιατράς. Η ανακοίνωση του Προμηθέα:

«Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επισκέφτηκε χθες το βράδυ (02/09) τον ξενώνα του ιδρύματος «Δημ. & Λιλής Σταυροπούλου», στον Καστελόκαμπο Πατρών, όπου μένουν οι αθλητές που συμμετέχουν στο πρότυπο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών «ΝΟΥΣ» του Προμηθέα. Εκεί, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους νεαρούς αθλητές και να συζητήσει μαζί τους. Επιπλέον, ξεναγήθηκε στους υπέροχους χώρους του ξενώνα του ιδρύματος «Δημ. & Λιλής Σταυροπούλου» βλέποντας κάποια από τα δωμάτια (διαστάσεων φοιτητικής εστίας με κλιματισμό), όπου διαμένουν τα παιδιά , την κουζίνα, τους εντυπωσιακούς εξωτερικούς χώρους και το συνεδριακό χώρο, όπου και ανταλλάχθηκαν οι χαιρετισμοί και ενημερώθηκε πλήρως για τη φιλοσοφία και τη δομή του προγράμματος από τον πρόεδρο του Α.Σ.Π. Προμηθέα, Βαγγέλη Λιόλιο, και τον πρόεδρο της Κ.Α.Ε., Χρήστο Μήλα.

Το πρότυπο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών με τίτλο «ΝΟΥΣ», που ο Προμηθέας, με τη συνδρομή του ιδρύματος «Δημ. & Λιλής Σταυροπούλου» λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2014, έχει σκοπό να συνδυάσει την άθληση με τη μάθηση και να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά με ταλέντο, με φυσικά αθλητικά προσόντα και με θέληση για αθλητισμό και με περιορισμένη οικονομική δυνατότητα για εκπαίδευση ή με δυσκολία στη πρόσβαση στη μάθηση να συνδυάσουν και τα δύο αξιοποιώντας και εντατικοποιώντας στο μέγιστο τις αθλητικές δυνατότητές τους με ταυτόχρονη επιμέλεια στις σχολικές τους επιδόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος είναι η συνδρομή του Ιδρύματος «Δημ. & Λιλής Σταυροπούλου», που διοικείται από Δ.Σ., του οποίο πρόεδρος είναι ο Πέτρος Συναδινός, ενώ καθημερινή είναι η παρουσία και η πολύτιμη βοήθεια εκπροσώπου του Ιδρύματος, Ο Προμηθέας και το Ίδρυμα «Δημ. & Λιλής Σταυροπούλου» προγραμματίζουν σειρά μελλοντικών κοινών δράσεων για την εκπλήρωση πολιτιστικών κι ευρύτερων κοινωνικών σκοπών, με υποτροφίες κι άλλες ενέργειες που θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Ο Υφυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και το αποτέλεσμα που φαίνεται να έχουν τέτοιες ενέργειες και τόνισε ιδιαίτερα την έμφαση που δίνεται από το πρόγραμμα στην εκπαίδευση, εξαίροντας την αξία της μόρφωσης για τα νέα παιδιά και δηλώνοντας πως η πολιτεία θα είναι πάντα κοντά σε τέτοιες προσπάθειες. Παρόντες -εκτός από τα παιδιά και τους ήδη προαναφερθέντες- ήταν ο Υπεύθυνος του Προγράμματος «ΝΟΥΣ» Θανάσης Σουφλιάς, ο αντιπρόεδρος του ΑΣΠ Προμηθέα Τάσος Χρυσανθόπουλος, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του Προμηθέα Μάκης Γιατράς, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή και χορηγός του προγράμματος «Νους» Κώστας Μπακαλάρος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Νίκος Κανελλάκης κ.ά.».

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα του Προμηθέα ΕΔΩ.

Προμηθέας: Πρόγραμμα ‘Νους’ εντυπωσίασε τον Γιώργο Βασιλειάδη (pics)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here