Τάκης Πετρόπουλος: Το All Star Game είναι λαμπερή γιορτή του μπάσκετ

0
1510
Τάκης Πετρόπουλος: Το All Star Game είναι λαμπερή γιορτή του μπάσκετ
Τάκης Πετρόπουλος: Το All Star Game είναι λαμπερή γιορτή του μπάσκετ

Τάκης Πετρόπουλος (ειδικός σύμβουλος Δημάρχου Πατρέων επί Αθλητισμού):

«Καλωσορίζουμε στην πόλη μας τους εκπροσώπους του ΕΣΑΚΕ, του Π.Σ.Α.Κ. και του Σ.Ε.Π.Κ. Καταρχήν, θέλω να πω δυο λόγια για τον εμβληματικό μου αντίπαλο στα γήπεδα, Κώστα Αλεξανδρίδη και για το ήθος που επέδειξε όταν έπαιζε στον Ιωνικό επί Γιαννάκη. Δίναμε μεγάλες μάχες τότε, οι οποίες έκαναν την ζωή μας ομορφότερη. Επίσης, θέλω να κάνω μια ειδική αναφορά στον Γιώργο Καλαφατάκη, ο οποίος έπαιξε κατά την γνώμη μου ιστορικό ρόλο στην εξέλιξη και την πρόοδο του μπάσκετ στην χώρα μας. Καινοτόμησε σε μια άλλη χρονική περίοδο, παίζοντας σύγχρονο μπάσκετ. Είχαμε τότε την ίδια προπονητική φιλοσοφία, καθώς είχα ξεκινήσει και εγώ μια παρόμοια προσπάθεια σε άλλο επίπεδο βέβαια. Είμαστε παρόντες σαν Δήμος Πατρέων στην επανεκκίνηση του All Star Game του μπάσκετ έπειτα από 4 χρόνια αγρανάπαυσης, εξαιτίας κυρίως της κρίσης από την οποία δοκιμάζεται και η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η παρουσία μου δεν θα μπορούσε να μην έχει και κάποια προσωπική χροιά, καθώς η οικογένειά μου επί 3 γενιές τροφοδοτεί τον αθλητισμό της Πάτρας με αθλητές. Δεν νομίζω ότι έχει τόση σημασία το επίπεδο, όσο το ήθος. Η αναφορά είναι στον πατέρα μου, Γιώργο Πετρόπουλο, τον θείο μου Μίμη Ασπιώτη, αθλητή και Καραγκιοζοπαίκτη, τον αδερφό Κώστα, τον «Νουρέγιεφ» του ελληνικού μπάσκετ, τον γιό μου Γιώργο και την ταπεινότητά μου, που έβαλε ένα μικρό λιθαράκι στην ανάπτυξη του μπάσκετ στην περιοχή μας.

Να έχουμε υγεία όλοι και εμείς σαν οικογένεια φιλοδοξούμε να προσφέρουμε και 4η γενιά στον αθλητισμό. Την ετοιμάζουμε, όμως ξαναλέω ότι εκείνο που προέχει είναι το να είμαστε καλοί άνθρωποι. Ο Δήμος Πατρέων από την αρχή είχε θέσει ψηλά στην ατζέντα του τον Αθλητισμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο διοικητικό σχήμα της, η Δημοτική Αρχή έχει και αρμόδιο Αντιδήμαρχο, αλλά και ειδικό σύμβουλο. Κάναμε κάποια σημαντικά πράγματα μέχρι τώρα, όμως δεν θέλω να ευλογούμε τα γένια μας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι έχουμε ανοίξει τα γήπεδα για τον κόσμο, για μαθητές και εργαζόμενους, ενώ αξιοποιούνται όλες οι εγκαταστάσεις, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από κυβέρνηση.Το All Star Game έρχεται σε μια στιγμή που έχει ιδιαίτερη σημασία για την πόλη της Πάτρας. Ανοίγει μια περίοδος 2 ετών, στην οποία η περιοχή, ο Δήμος και όλοι οι φορείς θα φιλοξενήσουν μεγάλες εθνικές, διεθνείς και Πανευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως π.χ. το Πανελλήνιο στίβου, δυο Πανευρωπαϊκά ιστιοπλοΐας, ένα Πανευρωπαϊκό τοξοβολίας, έναν Όμιλος για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Παίδων, Πανελλήνιο ΟΠΕΝ κολύμβησης και φυσικά τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες.

Το All Star Game είναι μια λαμπερή γιορτή, σαν μια ανακωχή από τον πόλεμο, καθώς απελευθερώνονται οι παίκτες από σκοπιμότητα, άγχος και ανταγωνισμούς και μπορούν να αναδείξουν όλη την αισθητική του αθλήματος. Το μπάσκετ είναι άθλημα υψηλής ποιότητας και ομορφιάς, είναι άθλημα μεγάλης αθλητικής αξίας. Το Πατραϊκό μπάσκετ βρίσκεται σε μια φάση στην οποία αναζητάει τη νέα του ταυτότητα και χρειάζεται ανατροφοδότηση με νέους παίκτες, φιλάθλους, διοικητικούς παράγοντες, διαιτητές και προπονητές. Είναι πολύ σημαντικό π.χ. το ότι ο Προμηθέας πορεύεται με πατρινό προπονητή. Αυτό δίνει δύναμη και κουράγιο σε όλους τους πατρινούς να συνεχίσουν να δουλεύουν. Η Πάτρα διαθέτει καλό προπονητικό δυναμικό, στο οποίο πρέπει να στηριχθεί και να το αναδείξει. Αυτός πρέπει να είναι και είναι ο στρατηγός στόχος του Προμηθέα. Το All Star Game είναι μια γιορτή που διευκολύνει την ανατροφοδότηση του αθλήματος, καθώς νέοι φίλαθλοι θα μπορούν να απολαύσουν ένα πλούσιο θέαμα. Θέλω να τονίσω ότι και ο ίδιος ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης ασχολείται προσωπικά σε ό,τι χρειάζεται για να επιτύχει η διοργάνωση. Όλα θα πάνε καλά, όλα είναι δρομολογημένα από πλευρά μας. Εύχομαι να γίνει ένα επιτυχημένο και παραγωγικό All Star Game».

Τάκης Πετρόπουλος: Το All Star Game είναι λαμπερή γιορτή του μπάσκετ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here