Υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του ‘ιδρύματος Δημ & Λιλής Σταυροπούλου’ και του Α.Σ.Π. Προμηθέα-pics

0
1441
Υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του 'ιδρύματος Δημ & Λιλής Σταυροπούλου' και του Α.Σ.Π. Προμηθέα-pics
Υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του 'ιδρύματος Δημ & Λιλής Σταυροπούλου' και του Α.Σ.Π. Προμηθέα-pics

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε στον ξενώνα του Ιδρύματος «Δημητρίου και Λιλής Σταυροπούλου» στον Καστελλόκαμπο η εκδήλωση με την οποία σφραγίστηκε και επίσημα η Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ του Προμηθέα και του Ιδρύματος.

idr102

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος , ο Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσων Φωτήλας, ο σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων, υπεύθυνος για τον Αθλητισμό, Τάκης Πετρόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΗ και Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.Κ., Τάκης Τσαγκρώνης, σημαντικοί άνθρωποι από τις πολιτικές και αθλητικές αρχές της Πάτρας, άνθρωποι του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, επιχειρηματίες, χορηγοί, δημοσιογράφοι, φίλοι του Προμηθέα και βέβαια, οι «κάτοικοι» του ξενώνα, οι αθλητές του Προμηθέα και του πρότυπου πρόγραμμα υποτροφιών «ΝΟΥΣ».

idr114

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην αίθουσα «Δημήτρη Π. Συναδινού» ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Πέτρος Συναδινός και ο Πρόεδρος του Α.Σ.Π.Προμηθέα Βαγγέλης Λιόλιος, παρουσίασαν τους στόχοι της συνεργασίας του Προμηθέα με το Ίδρυμα και μια σειρά δράσεων που ετοιμάζονται σε εκπαιδευτικό, αθλητικό, πολιτιστικό και επιστημονικό επίπεδο, με βασική επιδίωξη την ανάπτυξη και την προβολή της περιοχής μας.

idr113

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο lobby, στην οποία οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και ν’ ανταλλάξουν απόψεις υπό τους ήχους της υπέροχης μουσικής που έχει συνθέσει ο πατρινός Θάνος Μικρούτσικος, για μια εκπληκτική παρουσίαση της Πάτρας μέσα από εκατοντάδες φωτογραφίες, σε μια παραγωγή του Ιδρύματος Ιδρύματος «Δημητρίου και Λιλής Σταυροπούλου», που προβλήθηκε μετά το πέρας της συνέντευξης.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε πως τα κρασιά ήταν μια προσφορά της πατρινής εταιρείας παγκοσμίου φήμης «Αchaia Clauss» και του προέδρου της, Νίκου Καραπάνου, ενώ τ’ απολαυστικά γλυκίσματα πρόσφεραν -για μια ακόμα φορά- τα ζαχαροπλαστεία «Caravel» και τ’ αδέρφια Μάνος και Νάσος Παπαδόπουλος.

idr110

Ακολουθούν αναλυτικά οι τοποθετήσεις και οι χαιρετισμοί της βραδιάς:

idr111

ΠΕΤΡΟΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ: «ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο αντιπρόεδρος του Προμηθέα, Τάσος Χρυσανθόπουλος, ενώ πρώτος τον λόγο πήρε ο Πέτρος Συναδινός, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής: «Ο αρχικός ευγενής στόχος της φιλοξενίας σπουδαστών στο Ίδρυμά μας, διευρύνθηκε. Το κτήριο διαθέτει, πλέον, δυναμική και δυνατότητες που ήταν αδιανόητες μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Στην πρώτη 5ετία λειτουργίας φιλοξενήσαμε φοιτητές, αλλά και αθλητικές αποστολές. Πλέον, με την συνεργασία μας με τον Προμηθέα έχουμε σαν στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της εγκατάστασης, με στόχο μια σειρά δράσεων σε επίπεδο εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και επιστημονικό, με βασική επιδίωξη την προβολή και ανάπτυξη της περιοχής μας»

.idr112

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ: «ΟΤΑΝ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Προμηθέα και μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Όταν πριν από μερικά χρόνια αρχίσαμε να ψάχναμε το μέρος που θα στεγάζαμε το πρόγραμμα «Νους» και περάσαμε από την περιοχή, είδαμε ένα πολύχρωμο κτήριο. Αμέσως μας κίνησε το ενδιαφέρον. Γνωριστήκαμε με τον Νίκο και τον Πέτρο Συναδινό και μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια χτίσαμε κάτι πολύ όμορφο. Είδα αμέσως ότι ο Πέτρος Συναδινός θέλει να προσφέρει κάτι στον τόπο του και αμέσως ταυτιστήκαμε. Στο παρκέ του «Τόφαλος» αποφασίσαμε να βάλουμε 5 μνημεία της Πάτρας, που σημαίνουν πολλά για εμάς. Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου σημαίνει την ένωση, το μέλλον. Το δεύτερο είναι ο Φάρος της Πάτρας, δηλαδή η ιστορία που γράφεται κάθε ώρα και κάθε στιγμή. Το τρίτο ήταν το Φρούριο που συμβολίζει τη μαχητικότητα που πρέπει να έχουμε ως ομάδα και ως λαός. Το τέταρτο μνημείο είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα, που συμβολίζει την πίστη στο να φτάσουμε εκεί που πρέπει να φτάσουμε. Υπήρχε και ένα πέμπτο σύμβολο, το Αρχαίο Ωδείο που συμβολίζει τον Πολιτισμό. Και τα 4 έχουν αξία μονάχα όταν συμβαδίζουν με τον Πολιτισμό. Αυτό υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στους Έλληνες και θα μας οδηγεί. Σαν σύνθημα στην σημερινή εκδήλωση θα έβαζα το: Όταν ο αθλητισμός συναντάει τον Πολιτισμό. Χαίρομαι που σήμερα είναι εδώ η πόλη, η Περιφέρεια και όλη η Ελλάδα. Αυτή η στιγμή ξεπερνάει Συλλόγους. Και τότε, μπορεί η λέξη Μνημόνιο να είναι μια καλή λέξη».

idr103

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: «ΑΝΟΙΚΤΗ Η ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ…»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε τα εξής στην τοποθέτησή του από το βήμα: «Για να είμαι ειλικρινής, όταν άκουσα για πρώτη φορά την συγκεκριμένη προσπάθεια μου φάνηκε πολύ καλό για να είναι αληθινό. Όταν όμως μου δόθηκε η ευκαιρία για να δω από κοντά τις εγκαταστάσεις διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια το τι ακριβώς συμβαίνει. Η συγκεκριμένη προσπάθεια έρχεται ενδεχομένως να αποκαταστήσει και ένα κράτος χρεοκοπημένο, που δυστυχώς ακόμη και όταν λειτουργούσε δεν προχώρησε σε αυτήν την κατεύθυνση. Πήραμε μια αθλητική διοργάνωση μεσαίου βεληνεκούς, τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, τους οποίους θα διοργανώσουμε σε δυο χρόνια. Πλέον, θα πρέπει να αποδείξουμε όλοι ότι μπορούμε να μιλάμε μεταξύ μας. Να συνεργαστούμε σε όλα τα επίπεδα και να πετύχουμε για τα παιδιά μας και γενικότερα για την τοπική κοινωνία. Συγχαρητήρια για αυτήν την συνεργασία. Εμείς σαν Πολιτεία θα είμαστε δίπλα σας σε θεσμικό επίπεδο σε ό,τι χρειαστείτε και η πόρτα της Γ.Γ.Α. θα είναι πάντα ανοικτή».

idr104

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας δήλωσε τα εξής: «Με τις τοποθετήσεις τους, οι δυο πρόεδροι έδωσαν την διάσταση του θέματος και έστειλαν, παράλληλα, μηνύματα προς όλους μας. Γνωρίζω και τους δυο συμπολίτες μας. Είναι αθόρυβοι, διακριτικοί και ουσιαστικοί. Σήμερα έρχεται μια πρωτοβουλία από τον ιδιωτικό χώρο, ένα ίδρυμα και ένας αθλητικός Σύλλογος ενώνουν τις δυνάμεις τους και απευθύνονται στη νεολαία. Σε μια εποχή κρίσης αξιών τέτοιες ενέργειες δίνουν απαντήσεις και λύσεις. Πρέπει να αλλάξουμε τα δεδομένα. Δεν μπορεί η περιοχή μας να σέρνεται. Το μήνυμα σήμερα είναι η υγεία που δίνει αυτή η συνεργασία».

idr105

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε τα εξής: «Δέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρόταση που πήρα από δυο φίλους και συναγωνιστές. Στο μέτρο που εκπροσωπώ το ελληνικό μπάσκετ, εμείς είμαστε κοντά σας. Δυστυχώς η παγκόσμια αθλητική πραγματικότητα δεν είναι καλή. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση το πάντρεμα Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πρέπει, όμως, να επαναπροσδιορίσουμε τις έννοιες. Τι σημαίνει Πολιτισμός; Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεχτικοί».

idr106

ΙΑΣΩΝ ΦΩΤΗΛΑΣ: «ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ»

Ο Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσων Φωτήλας δήλωσε τα εξής: «Συγχαρητήρια για το εγχείρημα, το οποίο πραγματώνεται σε μια περίοδο κρίσης. Όλο αυτό που έχει πετύχει μέχρι τώρα ο Προμηθέας οφείλεται στην αγάπη. Πιστεύω ότι η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας. Είμαι υπερήφανος για την πόλη μου για τον ΝΟΠ, τον Απόλλωνα, την Παναχαϊκή και πλέον και για τον Προμηθέα».

idr107

ΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ»

Ο βοηθός Δημάρχου επί Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος δήλωσε τα εξής: «Η προσπάθεια θα δείξει το έργο του Ιδρύματος Σταυροπούλου στην κοινωνία και θα βοηθήσει, παράλληλα, τον Προμηθέα να συνθέσει τους στόχους του σε επίπεδο παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού. Είμαι παιδικός φίλος του Πέτρου Συναδινού. Λόγω διαφορετικών ιδεολογικοπολιτικών αντιλήψεων η φιλία μας πέρασε από πολλά κύματα αλλά επέπλευσε. Επίσης, είχα την τιμή να δω τον γιό μου τον Γιώργο Πετρόπουλο να αποτελεί παίκτη του Προμηθέα, όταν η ομάδα άρχισε να αναπτύσσεται στις εθνικές κατηγορίες. Είμαι βέβαιος για την επιτυχία του εγχειρήματος. Από την πλευρά μας, σαν Δήμος, θα είμαστε δίπλα στην προσπάθεια».

idr108

ΠΛΑΤΩΝ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ: «ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας ανέφερε τα εξής: «Καταρχήν, συγχαρητήρια και από εμένα γιατί βρήκατε τις λύσεις για να προχωρήσετε στην συγκεκριμένη συνεργασία, παρακάμπτοντας τις όποιες δυσκολίες. Θέλω επίσης να καταθέσω μια ευχή: Τα οράματα και του Ιδρύματος και του Προμηθέα να συνεχιστούν και να πετύχουν 1000%».

idr109

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΜΠΙΑΣ: «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Τέλος, το λόγο πήρε ο Σταύρος Κουμπιάς, μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών: «Αυτές οι πρωτοβουλίες φέρνουν την ελπίδα. Καταφέραμε χρόνο με τον χρόνο να διευρύνουμε τη λειτουργία του Ιδρύματος, φτάνοντας στην σημερινή συνεργασία. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Όποια προσπάθεια σκοπεύει στην βοήθεια των νέων ανθρώπων είναι ελπίδα για την χώρα».

idr115

idr116

Υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του ‘ιδρύματος Δημ & Λιλής Σταυροπούλου’ και του Α.Σ.Π. Προμηθέα-pics


( ! ) Warning: A non-numeric value encountered in /www/wwwroot/westbasket.gr/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 997
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0001402312{main}( ).../index.php:0
20.0001404056require( '/www/wwwroot/westbasket.gr/wp-blog-header.php ).../index.php:17
31.086390533432require_once( '/www/wwwroot/westbasket.gr/wp-includes/template-loader.php ).../wp-blog-header.php:19
41.089590660432include( '/www/wwwroot/westbasket.gr/wp-content/themes/Newspaper/single.php ).../template-loader.php:106
51.233494263496locate_template( $template_names = 'loop-single.php', $load = TRUE, $load_once = ???, $args = ??? ).../single.php:28
61.233494263752load_template( $_template_file = '/www/wwwroot/westbasket.gr/wp-content/themes/Newspaper/loop-single.php', $load_once = TRUE, $args = [] ).../template.php:725
71.233594275520require_once( '/www/wwwroot/westbasket.gr/wp-content/themes/Newspaper/loop-single.php ).../template.php:790
81.240594338048td_module_single_base->related_posts( $force_sidebar_position = ??? ).../loop-single.php:72
91.240694361008td_block_related_posts->render( $atts = ['limit' => 3, 'ajax_pagination' => 'next_prev', 'live_filter' => 'cur_post_same_categories', 'td_ajax_filter_type' => 'td_custom_related', 'class' => '', 'td_column_number' => 3], $content = ??? ).../td_module_single_base.php:955
101.255894629008td_block->get_block_pagination( ).../td_block_related_posts.php:56

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here