Ο Απόλλων ηττήθηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην έδρα του από την ΑΕΚ, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση στο πρώτο ημίχρονο (35-35) και μέχρι το 32′ που το σκορ ήταν 55-61, όπου πάτησαν γκάζι οι φιλοξενούμενοι δίχως απάντηση από τους μελανόλευκους.
Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν μπροστά στο σκορ με 20-24. Στο δεύτερο ο Απόλλων ανέβασε την απόδοση του με μπροστάρη τον αρχηγό και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με τη λήξη του πρώτου μέρους (35-35). Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ένωση έσφιξε την άμυνα της και βρήκε λύσεις στην επίθεση ξεφεύγοντας με έξι πόντους (51-57). Η τελευταία περίοδος ήταν ισορροπημένη στα πρώτα λεπτά της (55-61)στο 32, όμως η ΑΕΚ κατάφερε να μεγαλώσει γρήγορα τη διαφορά, φθάνοντας αισίως στο τέλος στην μέγιστη τιμή της 59-77.
Δεκάλεπτα: 20-24, 35-35, 51-57, 59-77.
Απόλλων Π. (Μέξας): Τζόουνς 13, Βεργίνης 11 (4 ριμπ.), Διαμαντάκος 1, Σλαφτσάκης 1, Ράσελ 9, Μαστρογιαννόπουλος, Κουζέλογλου 5 (5 ριμπ.), Μπαζίνας, Τσιάρας 13, Καλινόσκι 6 (7 ριμπ.).
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 8 (3 ασίστ), Σάκοτα 4, Βασιλειάδης 6 (4 ριμπ. 1/9 τριπ.), Μιλόσεβιτς 8 (9 ριμπ.), Χαριτόπουλος 2, Ντίξον 19, Λαρεντζάκης, Όουενς 2, Ιβάνοβιτς 6 (3 ασίστ), Μαυροειδής 12 (4 ριμπ.), Σκουλίδας, Γουίλιαμς 10 (6 ριμπ.).
Δηλώσεις Κώστα Μέξα:
“Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία για όλες τις ομάδες και τους αθλητές τους. Για εμάς δυστυχώς ήταν πολύ δύσκολες οι τελευταίες δέκα ημέρες, μετά το ματς με τον Κόροιβο για το Κύπελλο θέλαμε να προετοιμαστούμε, να κάνουμε προπόνηση όλοι μαζί για να εμφανιστούμε πανέτοιμοι, αλλά οι διαδοχικοί τραυματισμοί κυρίως των ψηλών μας δεν μας άφησαν να δουλέψουμε. Οδηγηθήκαμε σε ένα παιχνίδι με πολλά τρικ, που δεν ήταν εύκολο να έχουν διάρκεια σε ολόκληρο το ματς παίζοντας απέναντι με μια ομάδα σαν την ΑΕΚ. Έπρεπε να κάνουμε την υπέρβαση. Η ΑΕΚ έβαλε τα σουτ, εμείς τα χάσαμε, η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια. Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια, αλλά είχαμε κακό διάβασμα στο γήπεδο, δεν οδηγήσαμε το παιχνίδι μας σε καταστάσεις για να σκοράρουμε. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε, να δούμε τα προβλήματά μας και να ετοιμαστούμε για την επόμενη αγωνιστική. Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ και τον κόουτς, έχουμε δύσκολη και μεγάλη χρονιά μπροστά μας, τους εύχομαι ό,τι καλύτερο», τόνισε ο προπονητής του Απόλλωνα.
Δεν ξέρω εάν κερδίσαμε ή εάν χάσαμε κάτι, έπαιξαν κάποια νεαρά παιδιά λίγο παραπάνω και μπόρεσαν να ανταποκριθούν θετικά, φυσικά δεν είχαν διάρκεια, αλλά αυτό είναι λογικό, χρειάζονται εμπειρία. Από την άλλη, βγήκαμε εκτός πλάνου παιχνιδιού, δεν διαβάσαμε τις καταστάσεις, ο τρόπος που θέλουμε να παίζουμε εμείς απαιτεί αυτό από τους παίκτες, για να είμαστε αποδοτικοί”.
Δηλώσεις Τσιάρα:
Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία. Εμείς από την αρχή της εβδομάδας έπρεπε να προσαρμοστούμε στις δυσκολίες του παιχνιδιού, παίζαμε με έναν δυνατό αντίπαλο και αντιμετωπίζαμε και τους τραυματισμούς. Σίγουρα, ξέραμε από την αρχή πως ο καθένας έπρεπε να παίξει σε άλλα θέση από εκείνη που είχε συνηθίσει, κόντρα σε μεγαλύτερα κορμιά. Για ένα ημίχρονο αντεπεξήλθαμε, αλλά στο δεύτερο δεν ήμασταν τόσο δυνατοί, φύγαμε από το πλάνο του προπονητή μας. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα και μας χτύπησε στις αδυναμίες μας. Έχουμε δύσκολη συνέχεια, ευελπιστούμε να επιστρέψουν οι τραυματίες και να είμαστε πανέτοιμοι στο ματς με τα Τρίκαλα”.
Η βαθμολογία (Σε 1 αγώνα):
1. Ολυμπιακός (1-0) 2
2. ΑΕΚ (1-0) 2
3. Άρης (1-0) 2
4. Ρέθυμνο (1-0) 2
5. Λαύριο (1-0) 2
6. Δόξα Λευκάδας (1-0) 2
7. ΠΑΟΚ (0-1) 1
8. Κύμη (0-1) 1
9. Κολοσσός Ρόδου (0-1) 1
10. Τρίκαλα BC (0-1) 1
11. Απόλλωνας Πατρών (0-1) 1
12. Κόροιβος (0-1) 1
Επόμενη αγωνιστική (2η, 15/10):
Ρέθυμνο-Άρης
ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρόδου
ΑΕΚ-Λαύριο
Προμηθέας Πατρών-Δόξα Λευκάδας
Τρίκαλα BC-Απόλλωνας Πατρών
Κύμη-Κόροιβος 17/10
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 17/10
Δείτε τα στιγμιότυπα της νόβα εδώ!
Απόλλων Carna: Λύγισε στο 2ο ημίχρονο και έχασε από ΑΕΚ (59-77)-Δηλώσεις Μέξα/Τσιάρα