Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών επανέρχεται το Σάββατο (3/4) και πιάνει το νήμα από εκεί που είχε μείνει πριν την πολύμηνη διακοπή. Συγκεκριμένα οι υποχρεώσεις των ομάδων είχαν σταματήσει την 5η αγωνιστική (31/10) και αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι από αυτό το σημείο, αλλά η νέα προκήρυξη αλλάζει αρκετά δεδομένα.
Συγκεκριμένα, όπως θα διαβάσετε και στο κείμενο που ακολουθεί, θα διεξαχθεί όλος ο πρώτος γύρος, ενώ οι οκτώ πρώτες ομάδες θα θα αγωνιστούν στον δεύτερο γύρο, στις αντίστροφες έδρες.
Αναφορικά με τα play offs θα διεξαχθούν κανονικά, με την πρώτη ομάδα της κατάταξης να κερδίζει την απευθείας άνοδο της στην Basket League. Δεν θα υπάρξει υποβιβασμός, ενώ για όποιο σωματείο δεν συμμετάσχει δεν θα υπάρξει ποινή, και το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να το δηλώσει άμεσα, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει νέες εξελίξεις, ειδικά για τις ομάδες που δείχνουν να μην θέλουν να αγωνιστούν.
Αναλυτικά :
«Μετά την υπουργική απόφαση η Eκτελεστική Eπιτροπή της ΕΟΚ ανακοινώνει ότι η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Απριλίου με την διεξαγωγή της 6ης Αγωνιστικής»