ΕΟΚ: Προσθέτει τέσσερις ομίλους στα Εθνικά Πρωταθλήματα!

3
3253
ΕΟΚ: Προσθέτει τέσσερις ομίλους στα Εθνικά Πρωταθλήματα!

Η ΕΟΚ μορφοποιεί τα πρωταθλήματα της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς, με στόχο να περιορίσει αισθητά τα έξοδα μετακίνησης των ομάδων και να δημιουργήσει μια μεταβατική χρονιά, που να μπορούν να διατηρηθούν τα Σωματεία “ζωντανά”, με απώτερο σκοπό να επανέλθουν στην κανονικότητα το ερχόμενο καλοκαίρι!

Στην Α2 αναμένεται να δημιουργηθούν δύο όμιλοι των έντεκα ομάδων.

Νότος

Απόλλων Πάτρας

Κόροιβος Αμαλιάδας

Βορράς

Α.Ο. Αγρινίου

Στην Β’ Εθνική θα υπάρξουν τρεις όμιλοι από δώδεκα ομάδες, έχοντας Βορρά-Νότο και Κεντρική Ελλάδα.

Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου(αδιευκρίνιστος ο Όμιλος-πιθανότερο ο Βορράς, αλλά είναι δύσκολο για συγκοινωνιακούς λόγους)

Στην Γ’ Εθνική θα προστεθεί ένας όμιλος σε Νότο και Βορρά, με αποτέλεσμα να έχουμε για μια χρονιά τρεις ομίλους με δώδεκα ομάδες.

Γ’ Εθνική

Ερμιονίδα

Λέχιο

Καλαμάτα

ΣΔΥ Τρίπολης

Άγιοι Θεόδωροι

ΓΑΕΤ ΔΙΩΝ ΚΥΠ/ΣΕΥΣ

Ακράτα

Παναχαϊκή

Γλαύκος

Αχαγιά ’82

Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας

Αίολος Αγυιάς

Μια άνοδος και  τρεις υποβιβασμοί, ενώ οι δεύτεροι των ομίλων θα παίξουν μπαράζ για άλλο ένα εισιτήριο ανόδου.

ΕΟΚ: Προσθέτει τέσσερις ομίλους στα Εθνικά Πρωταθλήματα!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν έχω ακούσει πιο ηλίθια πρόταση από αυτήν της δημιουργίας δυο ομόλων στην Α2 με 11 όμαδες (αν είναι δυνατόν), τρεις ομίλους στη Β Εθνική (αν ειναι δυνατόν) και έξι ομίλους στη Γ Εθνική (αυτό και αν ειναι δυνατόν!). Δε γνωρίζω ποια σωματειακά ή άλλα συμφέροντα κρύβει η πρόταση, ούτε με ενδιαφέρει να τα μάθω, αλλά αν γίνει αυτό θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη απαξίωση των εθνικών κατηγοριών από τότε που δημιουργήθηκε η ΕΟΚ. Στην παρούσα κατάσταση το λιγότερο ακίνδυνο και το πιο ανώδυνο θα ήταν να παραμείνει η Α2 ως ενιαία κατηγορία, έστω με 18 ομάδες, η Β Εθνική να διεξαχθεί σε δυο ομίλους ίσως και αυτή με 18 ομαδες ώστε να μη πέσει κανένας και η Γ Εθνική να παραμεινει στους τέσσερις ομίλους και εφόσον χρειαστεί οι ομάδες να αυξηθούν έως 16 σε κάθε όμιλο. Εννοείται ότι αν οποιαδήποτε ομάδα δεν αποδέχεται τον ορισμό της στην κατηγορία και επιθυεμί να παίξει σε χαμηλότερες κατηγορίες θα αντικαθίσταται από την αμέσως επόμενη.

  2. Αγαπητέ φίλε, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου (απαξίωση των εθνικών κατηγοριών),αλά πίστεψέ με καμία ομάδα Α2 η Β Εθνικής δεν μπορεί να αντεξει 17 εκτός έδρας αγώνες. Eπιπλέον για να διεξαχθούν 34 αγωνιστικές χρειάζονται τουλάχιστον 40 ΣΚ (αργίες κλπ) . Το κόστος με 18 ομάδες προσαυξάνεται τουλάχιστον 30% και με δεδομένο της μείωσης των εσόδων (εισιτήρια-χορηγοί) μιλάμε για επιβάρυνση των σωματείων ανω του 50% που δεν νομίζω οτι από αυτούς που ασχολούνται με το άθλημα σ’ αυτές τις κατηγορίες (Α2-Β-Γ ακόμη και στα τοπικά) εχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν. Αρα μικρότεροι όμιλοι (σε όλες τις κατηγορίες και με γεωγραφικά κριτήρια για ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα), και στήριξη από την πολιτεία (διαιτησίες , χρήση εγκαταστάσεων) είναι η μόνη λύση για να μπορέσει το άθλημα να “ξαναπάρει μπροστά”. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here