Νίκος Τσιακμάς: ‘Με θυσίες ο συνδυασμός σπουδών και μπάσκετ’

0
2813
Νίκος Τσιακμάς: 'Με θυσίες ο συνδυασμός σπουδών και μπάσκετ'
Νίκος Τσιακμάς: 'Με θυσίες ο συνδυασμός σπουδών και μπάσκετ'

«Το να συνδυάζει κανείς σπουδές και μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Απαιτείται οργάνωση, προγραμματισμός, θυσίες και πραγματική αγάπη για αυτό που κάνεις. Αν έχεις τους στόχους και τις προτεραιότητες σου ξεκαθαρισμένες μπορείς να διεκδικήσεις το καλύτερο και για τις σπουδές σου και για το άθλημα που αγαπάς». Αυτά τόνισε ο 18χρονος πλεϊμέικερ του Έσπερου Α.Ο.Π.Α., Νίκος Τσιακμάς, φοιτητής πλέον στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όταν ρωτήθηκε εάν συνδυάζεται το μπάσκετ και οι σπουδές.

-Πώς είναι να αγωνίζεσαι σε δύο ομάδες, με τον Έσπερο Α.Ο.Π.Α. στη Γ’ Εθνική και με τους Νέους Έσπερου Α.Ο.Π.Α. στην Α1 Κατηγορία ΕΣΚΑ-Η, διαφορετικά πρωταθλήματα και επίπεδο;

«Απαιτητικό αλλά ταυτοχρόνως και εποικοδομητικό. Το διαφορετικό επίπεδο και οι διαφορετικές απαιτήσεις με βοηθούν να βελτιώνομαι και να αποκτώ πολύτιμες εμπειρίες».

-Η άποψή σου για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής;

«Δύσκολο και ανταγωνιστικό με πολλές καλές ομάδες και πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Από αγωνιστική σε αγωνιστική κάθε ομάδα μπορεί να κάνει την έκπληξη και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος πολλά μπορούν να αλλάξουν».

-Το ξεκίνημα της ομάδας στη Γ’ Εθνική ήταν ιδανικό με τέσσερις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, αλλά η συνέχεια δεν είναι  ανάλογη τι συνέβη;

«Ξεκινήσαμε ιδανικά, αλλά η συνέχεια δεν ήταν αυτή που θα θέλαμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι είμαστε μια νεανική ομάδα σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρωτάθλημα. Είναι φυσικό η απόδοση μας να μην είναι πάντα σταθερή. Το σημαντικό είναι όμως ότι μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε τα λάθη μας και μέσα από συνεχή δουλειά θα επανέλθουμε στα θετικά αποτελέσματα».

-Το σχόλιό σου για την Α1 Κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η;

«Είναι από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στων τελευταίων ετών αφού πολλές ομάδες έχουν ενισχυθεί με καλούς παίκτες. Ιδιαίτερα ανταγωνιστικές μάλιστα είναι η ομάδες των νησιών χωρίς να υπολείπονται οι υπόλοιπες. Κάθε αγωνιστική έχουμε εκπλήξεις, γεγονός που καθιστά την Κατηγορία πολύ ενδιαφέρουσα».

-Ποιος ο στόχος του Έσπερου Α.Ο.Π.Α. στη Γ’ Εθνική και των Νέων Έσπερου Α.Ο.Π.Α. στην Α1 Κατηγορία ΕΣΚΑ-Η;

«Ο Έσπερος Α.Ο.Π.Α. φέτος αγωνίζεται στη Γ Εθνική στελεχωμένος στο μεγαλύτερο ποσοστό του με παίκτες από τις ακαδημίες του. Σαν νεανική ομάδα που είμαστε πρώτος μας στόχος είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξασφάλιση της παραμονής στη Κατηγορία και η πραγματοποίηση μια καλής πορείας παίζοντας ποιοτικό μπάσκετ και αποκομίζοντας εμπειρίες. Οι Νέοι Έσπερου Α.Ο.Π.Α. είμαστε μια ομάδα με μικρούς ηλικιακά παίκτες με στόχο  αφενός τη παραμονή στη Κατηγορία και τη βελτίωση των νεαρών παικτών προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρίες και να στελεχώσουν στη πορεία τη πρώτη ομάδα».

-Ο δικός σου στόχος ποιος είναι; Δείχνεις μεγάλη προσαρμοστικότητα στη Γ’ Εθνική παρά το γεγονός ότι είσαι πρωτοεμφανιζόμενος…

«Θέλω να εξελίσσομαι και να βελτιώνομαι μέσα από συνεχή προπόνηση, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις ευκαιρίες που μου δίνονται. Επίσης προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Για κάθε 18χρονο πρωτοεμφανιζόμενο όπως είμαι εγώ το να μπορέσει να ανταποκριθεί στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής είναι πολύ σημαντικό γιατί θέτει τις βάσεις για την περαιτέρω εξέλιξη του».

Η συνέχεια για τον Έσπερο Α.Ο.Π.Α. περιλαμβάνει παιχνίδι στην Καλαμάτα με την Καλαμάτα’80 και για τους Νέους Έσπερου Α.Ο.Π.Α. εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ζάκυνθο. Οι στόχοι;

«Το παιχνίδι με την Καλαμάτα είναι πολύ σημαντικό για εμάς τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Με τη κατάλληλη συγκέντρωση και τη δέουσα σοβαρότητα μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Το παιχνίδι των Νέων με τη Ζάκυνθο είναι ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς η Ζάκυνθος είναι πολύ δυνατή μέσα στην έδρα της. Θα διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε δεδομένου των απουσιών που μπορεί να έχουμε λόγω των  μαθημάτων των  τραυματισμών και των αγωνιστικών υποχρεώσεων της πρώτης ομάδας».

Νίκος Τσιακμάς: ‘Με θυσίες ο συνδυασμός σπουδών και μπάσκετ’

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here